23 septembrie 2020, 19:53

Istoria luxului. Topul celor mai faimoase camere de hotel

Unele dintre cele mai importante personalități pe plan internațional au fost îndrăgostite de camerele hotelurilor de lux. De exemplu, celebra creatoatre de modă, Coco Chanel, a mers la Hotelul Ritzs din Paris și a plecat de acolo 34 de ani mai târziu, în timp ce la Londra, Claude Monet a rămas la „The Savoy”, unde a stat și a pictat râul Tamisa, în diversele sale ipostaze.

Atât membrii regalității, cât și cei de la Hollywood s-au alăturat cântăreților, vedetelor sportive, politicienilor, și au rămas profund surprinși de eleganța și stilul camerelor și apartamentelor unora dintre cele mai frumoase hoteluri din întreaga lume.

Prezentăm mai jos un top al celor mai luxoase camere de hotel, care au rămas în istorie grație unor oaspeți celebri și care sunt lăsate la dispoziția publicului.

„Hôtel de Paris Monte-Carlo”, Monaco

Sursă Foto: edition.cnn.com

Deschis în 1864, în Monaco, Hôtel de Paris Monte-Carlo, a găzduit o mare parte dintre marile staruri ale lumii. Ar fi dificil să găsești un megastar muzical care nu a rămas acolo. Frank Sinatra, Elton John, Ella Fitzgerald și Nat King Cole sunt doar câțiva dintre cei care au mers pe scenele lor.

Există chiar și un apartament construuit ca un omagiu adus uneia dintre cele mai importante personalități feminine, care a contribuit la definirea istoriei din Monaco. Din acest motiv, fosta actriță americană Grace Kelly, care a devenit prințesă a principatului în 1956, are acum un loc special în inima hotelului emblemă al orașului.

„The Savoy”, Londra

Sursă Foto: edition.cnn.com

Un adevărat titan al lumii artei, francezul impresionist Claude Monet și-a început seria de picturi de la Londra în timp ce locuia la The Savoy în toamna anului 1899. A luat două camere la etajul al șaselea al hotelului istoric și l-a transformat într-un atelier de pictură imens.

Împreună, toate aceste apartamente, sunt cunoscute astăzi ca Suita 618 – Suita Monet – și au copii ale faimoaselor sale reprezentări ale podurilor Waterloo și Charing Cross, precum și ale Casei Parlamentului.

The Ritz, Paris

Sursă Foto: edition.cnn.com

Trei dintre cele mai remarcabile personalități feminie ale istoriei, Coco Chanel, Audrey Hepburn și Maria Callas, erau extrem de loiale hotelului Ritz Paris.
Celebrul amplasament de pe Place Vendôme oferă o combinație de intimitate și strălucire, atât de impresionantă încât odată ce Gabrielle „Coco” Chanel a decis să preia un apartament acolo, nu a mai putut pleca, timp de 34 de ani.

Sursă Foto: edition.cnn.com

Apartamentul de 190 de metri pătrați oferă camere decorate în stilul propriu al creatoarei de modă, în timp ce unele dintre elementele sale personale sunt afișate, inclusiv schițe și fotografii. Acesta este dotat cu trei băi, un dressing imens și chiar o cramă privată. Toate aceste elemente  fac „Suite Coco Chanel” una dintre cele mai căutate locuri de cazare.

The Hotel Windsor, Melbourne

Sursă Foto: edition.cnn.com

Are 135 de ani, iar numărătoarea nu se oprește aici. Hotelul Windsor din orașul australian Melbourne a găzduit mai mult decât o parte echitabilă de oaspeți distinsi de-a lungul anilor. Legendele cinematografice Lauren Bacall, Katharine Hepburn, Sir Laurence Olivier și Vivien Leigh erau unii dintre cei care au apreciat bijuteria coroanei hotelului, suita Royal 120 de metri pătrați.
Mai mult decât atât, lista oaspeților recenți  i-au inclus și pe Muhammad Ali, George Harrison, Meryl Streep și Sir Richard Branson. Dotat cu o sală de mese uriașă, sală cu șemineuri și antichități din marmură, suita Royal oferă un confort imens, fiind de asemenea, un punct de atracție perfect pentru a privi asupra Trezoreriei de la subsol.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.