CITIRE

Istoria spectaculoasă a bikinilor- 72 De ani de la...

Istoria spectaculoasă a bikinilor- 72 De ani de la prezentarea primului model la Paris

Deși, pe baza unor picturi murale, se zvonește că femeile au cunoscut bikini acum 2000 de ani, data de 5 iulie 1946 este cunoscută ca fiind cea oficială, atunci când a fost prezentat primul model.

Astfel, fix acum 72 de ani, după cel de-Al Doilea Război Mondial, bikinii aveau să cunoască succesul, după ce, doi designeri francezi i-au creat simultan.

Jacques Heim, proprietarul magazinului de pe plaja din Cannes, a lansat în vara anului 1946, prima variantă a costumului de baie minuscul, numit simplu „Atome”. Louis Reard, pe altă parte, a comercializat o alternativă a costumului lui Heim.

 

Sursa: marieclaire.co.uk

 

Purtați cu multă senzualitate de modelul francez Micheline Bernardini, bikinii au devenit rapid un simbol al feminității, deși, vânzările, după prima expunere a lor a fost sub așteptări. Motivul pentru care multe femei se fereau de această piesă vestimentară la început, era conservatorismul feminin, acestea considerând bikinii un atac la pudoare.

Sursa: 2mnews.ro

De-a lungul timpului, odată cu emanciparea, s-a dezvoltat și ideea pe care cei doi designeri au avut-o la baza creațiilor, întrucât, costumul de baie nu a devenit un mod de a bucura doar femeile, dar și pe bărbați.

De asemenea, modelele au avut diverse evoluții, de la chilotul clasic, la tanga, după care la cel brazilian sau cu talie înaltă.

Sursa: htime-of-india.blogspot.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.