20 iunie 2024, 1:48

Istorie, pe Arena Națională. Curcubeul de la București a purtat noroc Austriei

Istorie, pe Arena Națională. Austria a câștigat în fața Macedoniei de Nord cu 3 la 1, în cadrul grupei C a Campionatului European de Fotbal, în primul meci din cadrul EURO 2020 care s-a jucat la București.

Vorbim despre ”istorie”, căci Austria a obținut primul succes la un Campionat European.

Chiar la începutul meciului, RO ALERT a difuzat o alertă de vreme rea, anunțând ploaie torențială, chiar grindină, dar în cele din urmă nu a fost nimic periculos, cel puțin în zona Arenei Naționale. Mai mult decât atât, după ploaie a apărut un frumos curcubeu chiar acolo. Curcubeul le-a ținut noroc austriecilor.

Foto: Răzvan Mitroi, managerul de comunicare al FRF

Foto: Răzvan Mitroi, managerul de comunicare al FRF

Meciul a început la ora 19.00, iar suporterii au avut acces pe stadion începând cu ora 16.00.

Cu câteva ore înaintea partidei, în Capitală continua să plouă, iar meteorologii avertizează că aversele nu se vor opri. Reamintim că sâmbătă, în urma ploii torențiale, Arena Națională a fost inundată.

Meteorologii au actualizat, duminică, prognoza specială emisă pentru Bucureşti, unde până miercuri va ploua torențial, iar vremea va fi răcoroasă.

Orașele care găzduiesc meciurile de la EURO 2020

Competiția este găzduită, în premieră, de 11 orașe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Sevilla (Spania).

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală.

Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciurile Austria – Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00), Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00), Ucraina – Austria (21 iunie, ora 19:00), toate în Grupa C, precum şi partida din optimi care va opune câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00).

UEFA oferă la EURO 2020 cele mai mari premii din istorie, cu 20% mai consistente decât la campionatul anterior. Fiecare victorie în grupe e răsplătită cu 1,5 mil de euro, un egal cu 750.000 de euro, iar premiile cresc pe măsură ce echipele merg mai departe. Finalistele vor face bani serioși. Locul 2 e răsplătit cu 7 milioane de euro, iar campioana primește 10 milioane. Cu tot cu parcursul din grupe și fazele eliminatorii, naționala care va câștiga EURO 2020 ar putea încasa aproximativ 34 de milioane de euro.

Componența grupelor de la EURO 2020

Grupa A (Roma şi Baku): Turcia, Italia, Ţara Galilor, Elveţia;

Grupa B (Copenhaga şi Sankt Petersburg): Danemarca, Finlanda, Belgia, Rusia;

Grupa C (Amsterdam şi Bucureşti): Olanda, Ucraina, Austria, Macedonia de Nord;

Grupa D (Londra şi Glasgow): Anglia, Croaţia, Scoţia, Cehia;

Grupa E (Sevilla şi Sankt Petersburg): Spania, Suedia, Polonia, Slovacia;

Grupa F (Munchen şi Budapesta): Ungaria, Portugalia, Franţa, Germania.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol