8 august 2020, 18:24

IT-ul schimbă viitorul. Centrele tehnologice din România, în dezvoltare

IT-ul, dezvoltarea tehnologică și cele mai noi gadget-uri sunt întotdeauna un subiect despre care dorim să știm mai multe, fie că lucrăm în domeniu sau nu. Tehnologia informatică înseamnă mai mult decât internet și folosirea PC-ului, iar acest lucru începe să fie destul de vizibil și în România, oamenii fiind din ce în ce mai interesați de promisiunile pentru viitor pe care le aduce dezvoltarea acestui domeniu.

În acest context, evenimentele dedicate domeniului IT încep să fie la mare căutare, după modelul statelor din vest, care organizează conferințe, ateliere sau prezentări. TechFest se întoarce și anul acesta în România, pentru o a doua ediție, care de data aceasta va avea loc la Timișoara.

Timp de o săptămână, începând cu luni, 9 octombrie, timișorenii vor putea participa la toate activitățile pe care festivalul despre tehnologie le oferă, printre care se află conferințe, ateliere, prezentări, competiții și expoziții din domeniul IT, relatează Vestic.ro. Interesul comun pentru tehnologie va fi centrul evenimentului, discutându-se teme despre viitor sau obiecte smart ce ne pot face viața mai ușoară.

Interesul comunității tech după ediția-pilot de la Cluj de anul trecut ne-a convins să ne extindem către orașele universitare majore ale României. Trendul ascendent al IT-ului de aici, comunitatea pasionată de noile tehnologii și rezultatele remarcabile înregistrate în ultimii ani ne arată că Timișoara poate deveni un real hub tehnologic al acestei zone a țării. Astfel, extinderea festivalului către orașul dumneavoastră (n.red Timișoara) reprezintă pasul firesc de creștere a TechFest„, a transmis Cristian Dascălu, reprezentant al organizatorilor.

Însă ediția 2017 a TechFest are și alte surprize, iar una dintre acestea este că nu doar Timișoara va găzdui festivalul, ci și Cluj-Napoca (între 27 octombrie – 5 noiembrie) și Iași (13 noiembrie – 19 noiembrie). Acest lucru arată avântul pe care domeniul IT îl are la noi în țară și cât de important este ca și alte orașe, în afară de Capitală, să devină centre dedicate tehnologiei, mai ales că IT-ul oferă șansa unor locuri de muncă noi, care acum câțiva ani nu existau.

[Sursă imagine: covalentmarketing.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.