28 mai 2020, 15:40

Italia, cu un pas mai aproape de finalul epidemiei. Care sunt explicațiile specialiștilor

Italia este cu un pas mai aproape de finalul epidemiei. Chiar dacă sunt în plină situație de criză sanitară, experții susțin că, în cazul în care calculele lor sunt exacte, epidemia de coronavirus din Italia ar putea lua sfârșit între 5 și 16 mai, însă acest scenariu depinde foarte mult de comportamentul italienilor, anunță Digi24. 

O analiză realizată de publicația italiană, Corriere della Sera, se precizează că ziua în care nu ar mai putea fi înregistrat niciun caz, ar putea apărea pe rând în regiunile Italiei, de la jumătatea primei săptămâni din luna mai, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni a luni, în perioada 5 și 16 mai.

Într-o analiză realizată de Corriere della Sera se spune că, având în vedere tendințele actuale, ziua zero ar putea apărea pe rând în regiunile Italiei, de la jumătatea primei săptămâni din luna mai până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni a lunii – adică între 5 și 16 mai.

Mai mult decât atât, celelate regiuni ale peninsulei sunt cu mult înaintea altora, în ceea ce privește cotrolul cazurilor de infectare cu coronavirus, iar din acest motiv acestea ar putea ieși din criză mult mai devreme. Astfel, în regiunea Trentino-Alto Adige, epidemia s-ar putea încheia pe 6 aprilie, în Basilicata pe 7 aprilie, în Valle d’Aosta pe 8 aprilie, iar în Puglia pe 9 aprilie, mai menționează sursa citată anterior.

Pe de altă parte, în regiunile foarte afectate, epidemia ar putea dura mai mult. Conform graficelor realizate de analiști și publicat de Corriere della Serra, în Lombardia criza s-ar putea încheia pe 22 aprilie, în Emilia-Romagna, pe 28 aprilie, iar în Toscana epidemia s-ar putea întinde până la data de 5 mai.

Sursă Foto: Digi24

Studiul a fost realizat de Institutul Einaudi pentru Economie și Finanțe (Eief), un centru de cercetare universitar susținut de Banca Italiei, dar complet independent în cercetare.

Sursă Foto: jurnalistii.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.