28 ianuarie 2021, 3:26

Italia face presiuni: Dorește închiderea tuturor pârtiilor de schi din Europa

Italia face presiuni la nivelul Europei pentru închiderea de comun acord a stațiunilor de schi în perioada care urmează, din cauza creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus.

Cu toate acestea, Federația Asociațiilor Italiene ale Hotelurilor și Turimului, Federalberghi, trage un semnal la alarmă: „Este momentul cel mai dificil de după război. Odată cu închiderea pârtiilor de schi, avem pierderi de 14 miliarde de euro”, potrivit RaiNews.

Austria NU e de acord

Austria a răspuns negativ la cererea Italia de a închide pârtiile de schi, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Nu suntem de acord cu cererea înaintată de Italia de a păstra închise toate pârtiile noastre”, a spus ministrul Turismului, Elisabeth Ckoestinger.

„Vacanțele de iarnă în Austria vor fi sigure (n.r. în ceea ce privește pandemia). Dacă Uniunea Europeană vrea, cu adevărat, să treacă la astfel de restricții, pentru sezonul de schi, va trebui să asigure 80% din încasări, în conformitate cu prevederile statului austriac, privind compensația acordată întreprinderilor închise”, a zis ministrul de Finanțe austriac, Gernot Bluemel.

Bavaria, de partea Italiei

Pe de altă parte, Bavaria este de partea Italiei, susținând închiderea pârtiilor de schi în întreaga Europa.

„Dacă vrem să ținem deschise frontierele, avem nevoie de un acord clar în ceea ce privesc activitățile de iarnă”, a declarat guvernatorul bavarez, Markus Soeder în cadrul unei ședințe a Parlamentului regional de la Monaco.

Acesta mai afirmă că, în caz contrar, „dacă cineva dorește să schieze în zone de risc, trebuie să se supună unei carantine de 10 zile, dar eu aș prefera un acord clar la nivel european”.

Sursă foto: travelator.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.