28 mai 2020, 15:07

Italia, pe urmele Chinei în implementarea caratinei. Care sunt explicațiile specialiștilor

Medicii chinezi sunt de părere că Italia repetă greșelile Chinei în implementarea carantinei, pentru a stopa răspândirea epidemiei de coronavirus. Specialiștii consideră că autoritățile italiene ar trebui să impună carantinarea în masă a pacienților depistați pozitiv cu COVID-19, anunță Digi24. 

Liang Zong An, şeful departamentului de boli respiratorii, Universitatea Sichuan, a declarat: „Medicii din China au spus că persoanele cu simptome uşoare ar trebui izolate la domiciliu pentru a reduce povara asupra sistemului de sănătate din Wuhan. Aceasta a fost o greşeală uriaşă. În primele luni ale epidemiei, nu s-a înţeles bine cât de infecţios ar putea fi virusul, chiar şi la cei care nu păreau foarte bolnavi, dar cercetătorii ştiu acum că şi cei cu simptome uşoare pot  răspândi virusul în rândul membrilor familiei sau altora din jurul casei.

China a rezolvat această greşeală într-un timp scurt şi a pus în carantină chiar şi pacienţii cu simptome uşoare, iar Italia ar trebui să aplice acelaşi lucru, a adăugat medicul, potrivit sursei citate anterior. 

Mai mult decât atât, conform datelor prezentate de ercetătorul Xiao Ning, care lucrează la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din China, mai bine de 80% dintre infectările care au apărut în grupuri au fost produse de persoane suspecte de coronavirus, cărora li s-a spus să rămână în case. 

Pentru a pune capăt epidemiei, autoritățile din Milano au început să izoleze în hoteluri pacienți cu simptome ușoare, pentru a ajuta la stoparea răspândirii virusului în familiile lor, astfel împiedicând creșterea numărului de cazuri.

În prezent, numărul deceselor de COVID -19 este de 11,591 și 101.739 de persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus, până la această oră. Italia este în continuare țara europeană cu cele mai multe cazuri confirmate/ rată de mortalitate din lume.

Sursă Foto: romania.europalibera.org


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.