14 ianuarie 2023, 7:32

Polițiștii italieni au văzut roșu în fața ochilor după ce au primit măști faciale roz

Un sindicat italian de poliție s-a plâns după ce ofițerilor li s-au dat măști roz FFP2 pentru a le purta în timpul serviciului. Într-o scrisoare adresată șefului poliției naționale, secretarul general al Uniunii Autonome de Poliție (SAP) a protestat împotriva măștilor. Stefano Paoloni a spus că măștile roz sunt „nepotrivite” pentru ofițeri și a numit decizia de aprobare a achiziției „perplexă”.

„Solicităm măsuri imediate pentru a ne asigura că colegii servesc cu măști de altă culoare – de exemplu, alb, albastru sau negru”.

Măștile ar trebui să fie în concordanță cu uniforma Poliției de Stat, evitând accesoriile în alte culori sau cu orice decorațiuni care să fie considerate absolut nepotrivite.

Sindicatul a adăugat că nu este prejudiciat, dar s-a opus, având în vedere politica strictă a ofițerilor de poliție în materie de uniforme. În Italia, măștile de față sunt obligatorii în toate spațiile publice interioare și exterioare, în timp ce măștile FFP2 trebuie purtate la utilizarea transportului public sau la intrarea în teatre, săli de concert și cinematografe, până în aprilie.

SAP a adăugat ulterior că măștile roz au fost distribuite ofițerilor din provinciile Pavia, Varese, Ferrara, Siracusa, Veneția, Sondrio și Como. Sindicatul susține că are 20.000 de membri, adică aproximativ o cincime dintre ofițerii de poliție italieni.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol