17 mai 2021, 0:42

Italia urmează să impună o carantină de cinci zile tuturor călătorilor din UE

Italia urmează să impună o carantină obligatorie – de cinci zile – călătorilor din state membre UE, care sunt obligaţi de asemenea să efectueze un test atât înainte de plecarea spre Italia, cât şi după perioada carantinei în peninsulă, a anunţat marţi Ministerul italian al Sănătăţii.

Astfel, orice călător din UE urmează să fie obligat să efectueze un test înainte să plece către Italia, să stea în carantină cinci zile, iar apoi să efectueze un nou test, la sfârşitul acestei carantine, potrivit Corriere della Sera.

Această măsură este deja în vigoare cu privire la ţări din afara Uniunii Europene, precizează ministerul.

Ea ”se aplică tuturor celor care pleacă şi vin” în peninsulă – inclusiv cetăţenilor italieni -, precizează un oficial de la minister.

Decizia guvernului italian intervine după mai multe zile de controverse legate de posibilitatea pentru cetățenii italieni de a călători în străinătate în scopuri turistice.

Dispoziții similare sunt în vigoare în Germnia și Spania, și au suscitat controverse similare: hotelierii germani, de exemplu, au descris situația în care mii de compatrioți au rezervări în Baleare pentru vacanța de Paște drept absurse, atât timp cât în Germania hotelurile sunt închise pentru turism, fiind deschise doar pentru cei care călătoresc pentru muncă.

Chiar și în Italia, unde mii de oameni se pregătesc să meargă în vacanța de Paște, asociațiile hotelierilor au protestat: ”Pot să părăsesc orașul, să merg în Canare, o absurditate, în timp ce 85% dintre hotelurile italiene sunt obligate să rămână închise”.

Data intrării în vigoare a acestei noi restricţii era necunoscută imediat, în contextul în care weekendul Paştelui începe sâmbătă şi se încheie luni, iar numeroşi turişti vin în Italia în această perioadă.

Cea mai mare parte a Italiei este vizată în prezent de măsuri dure în lupta împotriva celui de-al treilea val COVID-19 – baruri şi restaurante închise, deplasări limitate.

Întreaga Italie urmează să fie clasată ”cod roşu” în următorul weekend, de Paşte.

Bilanţul morţilor din cauza COVID-19 în Italia a crescut la 108.000 morţi, potrivit Ministerului italian al Sănătăţii.

Sursa foto: Flickr/ Dipartimento Protezione Civile

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.