9 iunie 2023, 7:52

Italia va renunţa progresiv la masca de protecţie

Italia ar putea prelungi cu câteva săptămâni obligativitatea purtării măștilor de protecție în avioane, trenuri, în alte mijloacele de transport în comun și în spațiile interioare.

Corespondenta Radio România Actualități, Elena Postelnicu, transmite că, până la sfârșitul acestei săptămâni, guvernul de la Roma trebuie să ia o decizie în acest sens.

Utilizarea măștilor în interior, care ar urma să expire la 30 aprilie, ar putea fi prelungită în anumite cazuri: în mijloacele de transport, cum ar fi avioanele și trenurile, dar şi în spitale, în căminele de bătrâni și în anumite birouri cu un personal numeros sau cu public, a anunțat subsecretarul pentru Sănătate din cadrul executivului italian, Pierpaolo Sileri.

Prelungirea însă ar fi de câteva săptămâni. În lipsa unor modificări ale situației epidemiologice legate de COVID, totuși se preconizează o vară fără utilizarea măștilor, a mai precizat subsecretarul de stat.

Decizia guvernului este așteptată săptămâna aceasta. Chiar dacă, de la începutul lunii mai, nu mai este nevoie de green pass pentru a călători sau pentru a vedea un film la cinematograf, ci doar pentru a intra într-un spital sau într-un cămin de bătrâni, la masca de protecție se va renunța progresiv. Pierpaolo Sileri le recomandă totodată italienilor să aibă masca în permanență în buzunare și oriunde, în caz de aglomerație sau când în apropiere se află o persoană răcită, să fie folosită.

Italia renunță la cea mai mare parte a restricțiilor anti-COVID la 84,14% din populație vaccinată cu trei doze, 91,45% cu două doze şi la un număr de aproximativ 30.000 de noi cazuri de îmbolnăviri pe zi și 150 de decese.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol