30 mai 2024, 19:55

Îți este frică de zbor? Cum poți să te îndrăgostești de aviație

Frica de zbor sau aviofobia este una dintre cele mai răspândite temeri, una din cinci persoane mărturisind că au spaimă de a călători cu avionul atunci când sunt nevoiți să parcurgă distanțe mari. Există numeroase tehnici și practici prin care se poate diminua sau chiar înlătura frica de zbor, de la planificarea călătoriei în amănunt, până la exerciții de relaxare.

În România, unul din patru oameni au această fobie, iar în ajutorul lor vine „FricaDeZbor.ro”, primul site din țară care poate trata frica de zbor prin intermediul unui seminar gratuit, „Nu îmi este frică să zbor”, organizat în parteneriat cu Aeroclubul României și Asociația Iubim Aviația. Evenimentul va avea loc pe data 14 februarie 2020, ora 13:30, la sediul ROMAERO, compania care gazduieste cea mai mare baza din Romania, pentru mentenanta aeronavelor, anunță Business24.ro. 

Astfel, evenimentul are ca scop principal să îi facă pe cei care suferă de această fobie să se „îndrăgostească” de zbor, prin intermediul unor discuții libere cu profesioniști din domeniile aviației și psihologiei, dar și de a vedea cu proprii ochi cum este întreținută sau reparată o aeronavă, pentru a se familiariza cu avionul și pentru a învăța cum să își gestioneze teama.

Seminarele care ajută românii să își depășească frica de zbor se țin încă din 2017, acestea reușind să ajute numeroase persoane să conștientizeze care este adevărata importanță a aviației civile internaționale, dar să și descopere câteva detalii și povești impresionante din spatele culiselor.

Până acum, mai bine de 400 de români cu frică de zbor care au participat la seminarele organizate de fricadezbor.ro și-au învins această teamă și călătoresc relaxați oriunde în lume, indiferent de distanța pe care o au de parcurs.

„Chiar și la aproape un an de când am participat la seminar, încă mi se pare incredibil că am avut ocazia să vorbesc cu oameni din aviație și să descopăr atât de multe lucruri legate de domeniu”, mărturisește unul dintre participanți, pentru Business24.ro. 

Ediția din acest an, cu numărul opt, îl va aduce în fața participanților și pe Cătălin Prala, un pilot comercial cu experiența a sute de zboruri, care le va arăta celor prezenți cum anume se pregătește o cursă aeriană, cum poate fi influențată aeronava de fenomenele meteo, ce reprezintă fiecare sunet care se aude în timpul unei curse și care sunt principalele atribuții ale unui comandat sau ale unui copilot.

Sursă Foto: travelgirls.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol