23 octombrie 2021, 23:26

IVERMECTINA obține prima aprobare de utilizare ca tratament contra COVID-19 într-o țară europeană

Mult-dezbătutul medicament de uz veterinar, deturnat către vindecarea de COVID-19 la oameni, Ivermectina, pășește oficial în farmacii și în schemele de tratament anti-COVID-19  într-o țară europeană.

Ministerul Sănătății din Slovacia a autorizat, pentru o perioadă de 6 luni, tratamentul cu Ivermectină. Acesta va fi utilizat în spitale și în alte facilități medicale, scrie spectator.sme.sk.

De asemenea, medicamentul destinat inițial luptei contra paraziților va putea fi importat legal în Slovacia și eliberat în farmacii pe baza unei rețete, pentru a fi administrat pacienților, anunță dennikn.sk.

Prin această decizie, ministerul răspunde favorabil unei solicitări venite din partea Asociației slovace a Anesteziștilor, potrivit sursei citate.

La noi, medicamentul a fost lăudat foarte intens de medicul Ion Alexie, din Las Vegas, care a avut mai multe intervenții televizate la Aleph News sau Antena3, de exemplu.

Medicamentul a fost folosit cu succes în tratarea multor cazuri serioase de COVID-19 de către medicul de origine română din Las Vegas.

Numele Ivermectinei intervine pe o piață cu o așteptare la limit disperării, după alte soluții care inițial au fost considerate miraculoase, dar ulterior s-au dovedit doar cu o eficiență redusă. Să ne amintim în special de hidroxiclorochină, apoi de Remdesivir și chiar despre plasma convalescentă. Nimic nu funcționează 100%.

La nivel internațional sunt mai multe studii în curs privind eficiența antivirală a Ivermectinei, inclusiv împotriva SARS-COV-2.

Experții avertizează însă că niciunul dintre studii nu este concludent: chiar dacă cercetările de laborator au arătat că Ivermectina poate bloca multiplicarea virusului pentru că împiedică procesul de tranzit al proteinei virale spre interiorul și apoi spre exteriorul celulei atacate, specialiștii spun că procesul necesită doze foarte mari de Invermectină, peste cele recomandate consumului uman.

Mihai Budeanu, artistul trupei 3rei Sud-Est, ajuns în stare critică la spital infectat cu COVID-19, a povestit la Antena 3 că s-a vindecat după ce a urmat un tratament cu Ivermectină cumpărată dintr-un magazin veterinar, la sugestia medicului Ion Alexie, din Statele Unite.

Eu nu pot decât să-i mulţumesc foarte mult doctorului Alexie, pentru că pur şi simplu m-a salvat de la moarte. Mi s-au dat doar 5% şanse de supravieţuire, iar acest medic a reuşit să mă pună pe picioare într-un timp ok. Am ajuns la terapie intensivă, am urmat tot protocolul care se foloseşte în România, mai puţin Ivermectina, pe care mi-a recomandat-o doctorul Alexie şi a spus că trebuie folosită urgent„, a povestit la Sinteza Zilei artistul Mihai Budeanu, component al trupei 3 Sud-Est, în primul interviu dat după ce starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.