23 iulie 2024, 23:16

Jale în BRAZILIA. Cel mai mare număr de decese de la începutul pandemiei. 60% dintre persoane s-ar putea reinfecta!

Situație dramatică în Brazilia. Țara va depăși probabil, în curând, India ca număr total de infectări și va urca pe locul doi în lume, după Statele Unite, în acest trist clasament, cu peste 10,7 milioane de infectări.

Mai mult, Brazilia a înregistrat ieri cel mai mare număr zilnic de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei.

Datele de marţi au indicat 1.641 de decese asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore. În total, ţara a înregistrat un total de 257.361 de decese asociate COVID-19.

Bolsonaro, președintele “nu există”

Brazilia, care şi-a început campania de vaccinare în ianuarie, este una dintre ţările cele mai afectate de pandemie la nivel mondial.

Preşedintele Jair Bolsonaro, care a minimizat de la început seriozitatea acestei ameninţări la adresa sănătăţii, a pus recent sub semnul întrebării necesitatea de a fi vaccinaţi împotriva coronavirusului.

Brazilia, o ţară de aproximativ 210 milioane de locuitori, a rămas în mare parte deschisă de Crăciun, Anul Nou, perioada sărbătorilor de vară şi în săptămâna carnavalului.

Institutul de cercetare Fundacao Oswaldo Cruz intenţionează să producă circa 110 milioane de doze de vaccin AstraZeneca până la jumătatea anului folosind ingrediente active importate. În a doua jumătate a anului el ar trebui să fie capabil să poată produce în mod independent încă 110 milioane de doze datorită transferurilor de tehnologie.

60% dintre persoane s-ar putea reinfecta!

Veștile proaste nu se opresc aici. Tulpina braziliană se dovedește mult mai lethală decât varianta originală.

Varianta de coronavirus din Brazilia „ar putea reinfecta 60% dintre persoanele care au avut deja boala”. Anticorpii nu au efect în cazul variantei P1.

Descoperirile evidenţiază viteza şocantă cu care P1 a evoluat, devenind varianta dominantă în doar opt săptămâni, potrivit The Mirror.

„Cu alte cuvinte, dacă 100 de persoane au fost infectate anul trecut, undeva între 25 şi 61 dintre ele sunt susceptibile la infecţia cu P1. În mod surprinzător, am constatat că sunt în creștere rapidă cazurile”, a declarat profesorul Ester Sabino.

Organizaţia de Sănătate Publică din Anglia a semnalat şase cazuri de infectare cu tulpina P1 în Marea Britanie.

Profesorul Sharon Peacock, director COG-UK şi microbiolog la Universitatea Cambridge, a declarat că nu există încă dovezi dacă imunitatea la varianta Kent ar putea proteja sau nu împotriva P1: „Ştim că P1 s-a răspândit în destul de multe ţări şi 25 de ţări au raportat prezenţa acestuia. Deci, este răspândit în întreaga lume”.

BRAZILIA Cel mai mare număr de decese de la începutul pandemiei. Manuas – studiu de caz

Oamenii de ştiinţă au fost şocaţi când Manuas – un oraș de 2 milioane de locuitori din nord –  a fost măturat de un al doilea val de coronavirus, după ce primul val a fost și el extrem de sever.

Până în octombrie, 76% din populaţie a dezvoltat anticorpi, de aceea se aştepta ca acest lucru să genereze un grad ridicat de imunitate. Alarma a fost declanşată când infecţiile au crescut din nou în 2021, iar secvenţierea genomică a identificat P1 drept vinovat.

Această nouă variantă a arătat 17 mutaţii, dintre care 10 sunt legate de proteina crucială în ceea ce priveşte modul în care virusul pătrunde în celulele umane.

Examinarea probelor virale vechi a sugerat că noua tulpină a apărut pentru prima dată în Brazilia în noiembrie.

Cercetările braziliene sugerează că P1 este de 1,2 şi 1,4 ori mai transmisibil decât variantele iniţiale de coronavirus.

Pele s-a vaccinat

Și, la final, o veste bună, totuși.

Pele, legenda fotbalului brazilian şi mondial, a fost vaccinat împotriva Covid-19 şi a descris această zi ca fiind una de „neuitat”.

Triplul campion mondial, în vârstă de 80 de ani, a profitat de această ocazie pentru a-şi îndemna compatrioţii să nu lase garda jos în faţa upandemiei.

„Astăzi a fost o zi de neuitat. Am fost vaccinat!”, a scris Edson Arantes do Nascimento, alias Pele, pe contul său de Instagram. Mesajul său a fost însoţit de o fotografie înfăţişându-l cu mască de protecţie şi cu degetul ridicat în semn de victorie, în timp ce un cadru medical îl vaccina.

Serviciul de presă al fostului mare fotbalist nu a precizat însă unde a avut loc vaccinarea, ce tip de vaccin a fost utilizat şi nici dacă este la prima sau a doua doză.

Singurul fotbalist din istorie care a câştigat trei Cupe Mondiale (1958, 1962, 1970), Pele trăiește izolat la domiciliul său din Sao Paulo de la debutul pandemiei.

Starea de sănătate a lui Pele s-a degradat constant în ultimii ani, fosta vedetă a lui Santos limitându-şi ieşirile în public.

Surse – Hotnews, DPA, AFP, ESPN. Foto Pixabay


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol