1 decembrie 2021, 20:18

Jandarmii participă la campania „Donează sânge, salvează o viaţă!”

Un număr de 1.000 de jandarmi sunt aşteptaţi la centrele de transfuzie sanguină din ţară, joi şi vineri, în cadrul unei noi acţiuni de donare de sânge organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi Patriarhia Română.

Campania „Donează sânge, salvează o viaţă!” a debutat în 2013 și din 2014, iar Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis extinderea campaniei la nivel naţional şi internaţional.

Joi şi vineri are loc o nouă acțiune de donare de sânge. Un număr de 1.000 de jandarmi sunt aşteptaţi la centrele de transfuzie sanguină din ţară.

În Bucureşti sunt aşteptate, la Sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, 110 cadre din componenţa Inspectoratului General, a Direcţiei Generale a Jandarmeriei Române şi a Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române.

Alături de jandarmi vor fi prezenţi şi voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale. Ca de fiecare dată, voluntarii CMN vor dona şi se vor ocupa de organizarea şi aprovizionarea cu apă, ceai, cafea şi produse alimentare necesare înainte şi după actul medical desfăşurat pe parcursul celor două zile de donare”, arată Patriarhia Română, conform agerpres.ro.

Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru, iniţiatorul şi coordonatorul campaniei, reaminteşte cât de importantă este implicarea:

Acestă campanie este una generoasă, umanitară şi salvează foarte multe vieţi. Împreună cu partenerii noştri, de data aceasta împreună cu angajaţii Jandarmeriei Române, ne dorim să colectăm o cantitate cât mai mare de sânge şi să salvăm cât mai multe vieţi. Jandarmeria Română este unul dintre partenerii noştri fideli, pe care ne bazăm şi alături de care am reuşit să obţinem rezultate frumoase care ne dau speranţă că împreună putem face binele de care este atât de mare nevoie”.

Din 2013 şi până acum s-au recoltat 2.450 litri de sânge de la 35.000 de donatori fideli.

sursa foto:cts-salaj.ro 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.