CITIRE

Cel mai înalt zgârie-nori din lemn va schimba cent...

Cel mai înalt zgârie-nori din lemn va schimba centrul orașului Tokyo

Japonezul Sumitomo Forestry – constructor și dezvoltator imobiliar – a prezentat planurile pentru cel mai înalt zgârie-nori din lemn. Proiectul va fi localizat în centrul orașului Tokyo.

Turnul din lemn, proiectat de Nikken Sekkei, va avea o înălțime de 350 m, fiind parte a dezvoltării imobiliare W350. Sumitomo dorește ca acest proiect să fie gata în anul 2041, când compania va sărbători  cei 350 de ani de la înființare.

Reprezentanții Sumitomo Forestry sunt de părere că aceste structuri din cherestea și oțel vor ajuta „ca orașul să se transforme într-o pădure”. Proiectul W350 vizează clădirile din lemn, acoperite de vegetație și lumină naturală, promovând un mediu de viață mai sănătos. Clădirile vor fi rezistente la cutremure și vor fi construite la un raport de 9:1 lemn și oțel. În acest zgârie-nori vor fi incluse un restaurant, birouri, spații comerciale și spații rezidențiale. La finalizare va fi nu doar cea mai mare clădire din lemn din lume, ci și cea mai înaltă clădire din Japonia.

sursa: jurnalspiritual.eu

Potrivit celor de la descopera.ro, conceptul clădirii a fost realizat de Laboratorul de cercetare Tsukuba al companiei Sumitomo. Astfel, au proiectat un bloc turn cu 70 de etaje deasupra solului, construit dintr-o combinație de lemn și oțel, lemnul fiind materialul predominant în proporție de 90%. Pentru ridicarea structurii va fi nevoie de 6,5 milioane de metri cubi de lemn și costul proiectului a fost estimat la 600 de miliarde de yeni. Planurile de construcție prevăd o structură tubulară care va putea rezista la rafalele de vânt și la cutremurele puternice care sunt fenomene destul de frecvente în Japonia.

sursa: jurnalspiritual.eu

În prezent, recordul de înălțime pentru edificiile din lemn la nivel mondial este deținut de Brock Commons Tallwood House, de 60 m, un corp de clădire destinat studenților din campusul Universității British Columbia din Vancouver, dat în folosință în toamna anului trecut.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.