29 noiembrie 2022, 15:23

Japonia ar putea avea cel mai mare buget de Apărare din istoria sa

Ministerul japonez al Apărării cere cel mai mare buget din istorie pentru anul fiscal 2023. Japonia a depășit recordul de anul trecut în ceea ce privește bugetul solicitat pentru apărare, în timp ce îngrijorările legate de securitate cresc la Tokyo.

La 31 august, Ministerul Apărării de la Tokyo a cerut 5.590 de miliarde de yeni (40,4 miliarde de dolari) pentru anul fiscal 2023, cea mai mare solicitare de buget din istorie, pe fondul situației tot mai grave de securitate din jurul Japoniei.

Solicitarea, o creștere de 1,1% față de bugetul inițial din actualul an fiscal, este a 11-a creștere consecutivă sub un guvern condus de Partidul Liberal Democrat (PLD). Prim-ministrul Kishida Fumio a promis să „consolideze în mod fundamental capacitățile de apărare ale Japoniei în următorii cinci ani”.

Proiecte

Cererea de buget, care va fi trimisă la Ministerul de Finanțe pentru a fi analizată înainte de o decizie la sfârșitul lunii decembrie, include finanțarea a peste 100 de elemente – cum ar fi dezvoltarea de rachete interne de tip stand-off care pot fi lansate de pe vehiculele, navele și avioanele Forțelor de autoapărare japoneze (JSDF), precum și dezvoltarea în comun cu Marea Britanie a unui avion de luptă de ultimă generație – fără etichete de preț specifice, scrie The Diplomat.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol