14 aprilie 2024, 20:42

JAPONIA. Avion cu 367 de pasageri la bord, în flăcări, pe aeroportul Haneda

Un avion al Japan Airlines este în flăcări pe aeroportul internațional Haneda din Tokyo. Pompierii încearcă să lichideze incendiul, dar avionul pare a fi complet distrus. Presa niponă anunță că autoritățile aeroportuare încearcă să evacueze pasagerii.

În imaginile filmate la ora locală 17:47 (08:47 GMT), avionul poate fi văzut rulând pe pistă înainte ca o explozie să lase o dâră de flăcări în spatele aeronavei, care apoi a încetinit. La bordul avionului se aflau 367 de persoane, care au fost evacuate în siguranță. 

Zborul 516 al Japan Airlines, care decolase de pe aeroportul din Hokkaido, a aterizat pe aeroportul internațional Haneda, dar se pare că la sol ar fi avut loc o coliziune cu un aparat de zbor al pazei de coastă japoneze, potrivit postului de televiziune japonez NHK.

Imaginile difuzate de NHK au arătat flăcări care ieșeau din apropierea zonei motorului avionului și pompierii care se luptau cu focul. Începând cu ora locală 18:30, avionul era aproape în întregime cuprins de flăcări.

Avionul este încă în flăcări, pe aeroport s-a creat panică. Toate zborurile programate pe Haneda International au fost suspendate.

Este al doilea eveniment dramatic în Japonia, după cutremurul de la 1 ianuarie, de 7,6 pe scara Richter, care a provocat victime și pagube materiale.

UPDATE

La bordul avionului se aflau 179 de persoane, iar echipele de interventie de la sol au reusit sa evacueaze in 90 de secunde.

Incidentul s-a soldat cu moartea a 5 din cei 6 membri ai echipajului celeilalte aeronave.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol