28 mai 2022, 13:40

JAPONIA > O companie găzduiește pisici pentru a reduce stresul angajaților

O companie japoneză a adoptat şi găzduieşte nouă pisici în birourile sale pentru a creşte productivitatea şi a reduce stresul angajaţilor.

Din cauza spaţiilor mici de locuire din Tokio, mulţi proprietari interzic chiriaşilor să deţină animale de companie. Astfel, numeroşi câini şi pisici se găsesc pe străzi. Localnicii sunt nefericiţi din acest motiv şi se văd nevoiţi să viziteze frecvent aşa-numitele cafenele pentru pisici.

Ferry Corporation, cu sediul în capitala japoneză, a decis să „angajeze” pisicile, datorită cărora salariaţii au început să comunice mai mult unii cu ceilalţi şi tensiunile au scăzut. Angajaţii sunt încurajaţi să-şi aducă animalele de companie la serviciu, în cazul în care nu au cu cine să le lase acasă, iar compania plăteşte 42 de dolari pe lună oricui deține o pisică.

La sediu, au fost instalate garduri pentru a ține pisicile departe de mașinăriile deosebit de sensibile, iar lucrătorii sunt încurajați să-și deconecteze sau să dezactiveze tastaturile atunci când se îndepărtează de birouri, pentru a preveni tastările nedorite ale felinelor.

Această relație de la Ferray Corporation nu numai că aduce beneficii angajaților, dar le și oferă pisicilor o casă în care vor fi primite cu dragoste și hrană. Ferray a fost fondată în urmă cu 19 ani și, nu după mult timp de la înființare, unul dintre angajați a adoptat o pisică de pe stradă. Felina a început să-și însoțească stăpânul la muncă și nu a trecut mult timp până când alți angajați au început să adopte pisici.

Foto: Ferray


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol