25 septembrie 2021, 6:04

Jean-Michel Jarre propune concert de Anul Nou într-o Notre Dame virtuală

A ajuns la 72 de ani (nu credeți, nu-i așa?) dar tot nu se “potolește”. Are proiecte nenumărate și toate sunt altfel. Primul care va să vină se va întîmpla peste câteva zile. Jean-Michel Jarre propune concert de Anul Nou într-o Notre Dame virtuală.

Parisul  vă propune în acest sfârșit de an un eveniment cu totul și cu totul deosebit. Un eveniment Jean-Michel Jarre, în locul tradiționalelor focuri de artificii.

Compozitorul francez  Jean-Michel Jarre  va concerta la cumpăna dintre ani dintr-o catedrală Notre Dame virtuală.

Această nouă experienţă, cum notează însuşi artistul într-un comunicat, vrea să transmită un mesaj de speranţă pentru 2021. Și să sărbătorească venirea Anului Nou într-un mod „futurist şi festiv”.

Catedrala Notre Dame, afectată de incendiul din aprilie 2019 şi aflată în plin proces de restaurare, „are un loc important în imaginarul colectiv şi este un simbol al forţei şi al patrimoniului mondial care ne uneşte pe toţi”, a declarat artistul.

Concertul, de 45 de minute, va începe la ora 23:25 (22:25 GMT) la 31 decembrie.  Va fi gratuit şi va putea fi urmărit pe internet.  Pe platforme precum Youtube, Facebook sau VRChat.

Spectacolul se va numi „Welcome to the other side” şi este prezentat ca o sărbătoare prin care întreaga lume, inclusiv cei izolaţi social sau geografic de pandemie, pot întâmpina împreună venirea Anului Nou, scrie Agerpres.

Citește și

Concert ca-n ”Matrix”. Jean-Michel Jarre pregătește un spectacol într-un univers virtual


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.