27 noiembrie 2022, 23:10

Jeff Bezos renunță la șefia Amazon. Al doilea bogătaș al lumii are alte planuri

Fondatorul și CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, a anunțat marți că intenționează să demisioneze și să devină președinte executiv al board-lui Amazon, anunță mashable.com.

Într-o scrisoare adresată angajaților Amazon, el a anunțat că Andy Jassy îi va prelua postul. ”Ca președinte executiv, voi rămâne implicat în inițiative importante de-ale Amazon, dar voi avea și timpul și energia de care am nevoie pentru a mă concentra pe Day 1 Fund, Bezos Earth Fund, Blue Origin, Washington Post și celelalte pasiuni ale mele”, a scris în curând fostul CEO al Amazon.

Niciodată n-am avut mai multă energie, și nu este vorba despre pensionarea mea”, a mai spus Bezos.

Potrivit acestuia, ajuns cea de-a doua cea mai bogată persoană din lume, ”tranziția” va începe în al treilea trimestru al lui 2021.

În noul rol de președinte executiv intenționez să îmi concentrez energia și atenția asupra noior produse și inițiativelor”, a spus Bezos.

Topul averilor

Printre cei mai bogaţi 10 oameni din lume, ale căror averi au crescut cu 540 de miliarde de dolari după martie 2020, de când a fost declarată pandemia de COVID-19, se află Jeff Bezos (fondatorul Amazon), Elon Musk (fondatorul Tesla şi SpaceX) şi Mark Zuckerberg (fondatorul Facebook).

Potrivit raportului Oxfam intitulat ”Inequality Virus”, Jeff Bezos a câştigat atât de mulţi bani până în septembrie 2020, încât ar putea să ofere tuturor celor 876.000 de angajaţi ai grupului Amazon un bonus de 105.000 de dolari şi să rămână la fel de bogat cum era înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19.

Averea combinată a celor mai bogaţi 10 oameni din lume a crescut în timpul pandemiei de coronavirus cu 540 de miliarde de dolari americani, a anunţat Oxfam. Această sumă este suficientă pentru a acoperi plata unui vaccin anti-COVID-19 pentru fiecare persoană din lume, au precizat reprezentanţii aceluiaşi ONG, citaţi de BBC.

Sursa foto: Seattle City Council

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol