7 august 2020, 12:26

Jennifer Lopez împlinește 50 de ani. Cum a ajuns să devină cel mai influent artist latin din SUA

Jennifer Lopez este o cântăreață, dansatoare, personalitate TV, fashion designer și actriță americană, cu origini portoricane. S-a născut la a 24 iulie 1969, în cartierul Bronx din New York, iar la cinci ani a început să ia lecții de canto și de dans, participând la mai multe concursuri şcolare.

Debutul în lumea cinematografiei l-a făcut în ultimul an de liceu, când a participat la o selecție și a reușit să obțină primul său rol „My Little Girl” (1986). De atunci, actrița s-a remarcat pe platourile de la Hollywood și obține rolul principal în lungmertrajul „Selena” (1997), un film cu un deosebit impact asupra comunităţii hispanice din întreaga lume, dedicat cântăreţei mexicane Selena, împuşcată, în 1995, de o fană. Acesta a facut-o cunoscută în întreaga lume, iar în 1996 a fost nominalizată în cadrul Premiilor Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă, potrivit Agerpres. 

Sursă Foto: bsnl.hungama.com

Pe lângă actorie, Jennifer se implică şi în muzică, albumul său de debut fiind ”On the 6” (1999), care ajunge în top 10 în Billboard 200. Hitul „If You Had My Love” i-a oferit acesteia primul loc în top pentru 32 de săptămâni consecutive, ceea ce a făcut-o să stabilească și un record, deoarece acest nu mai fusese realizat până atunci. Urmează „Waiting for Tonight” care îi aduce cântăreţei premiul MTV pentru „Best Dance Video” şi o nominalizare la Grammy. Cu toate acestea, unul dintre cele mai cunoscute duete ale artistei este acela cu Mark Anthony, „No Me Ames”, care îi aduce și două nominalizări la premiile Latin Grammy.

În anul 2006, își face apariția și în emisiunile de teleiziune și se ocpuă de selectarea concurenţilor în cadrul emisiunii „Dance Life” difuzată de MTV. Apoi, primește rolul de mentor în emisiunea „American Idol” în aprilie 2007, iar în același an devine și producătorul executiv al miniseriei numite după albumul său, „Como Ama Una Mujer”, lansat în 2007. Anul 2007 îi mai aduce lui J-Lo și premiul American Music Award pentru „Cel mai bun artist latin”.

Pe lângă actorie și muzică, Jennifer Lopez este şi o întreprinzătoare femeie de afaceri. În octombrie 2003 își lansează propria linie de îmbrăcăminte și accesorii semnată ”J.Lo by Jennifer Lopez”, pe care o retrage în 2007, pentru a lansa „JustSweet”, o linie creată special pentru copii. Apoi intră şi în industria parfumurilor cu ”Glow by J.Lo”, urmat de ”Still”, ”Miami Glow by J.Lo”, ”Love at first Glow by J.Lo”, potrivit Agerpres. 

Mai mult decât atât, se pare că aceasta deţine și o companie de filme „Nuyorican Productions”, care a produs pelicule de succes precum ”The Cell”, ”The Wedding Planner” şi ”Maid in Manhattan”.

Sursă Foto: popsugar.co.uk

Pe plan sentimental, J-Lo a avut  parte de trei mariaje. Primul a fost cu Ojani Noa (22 februarie 1997 – 1 ianuarie 1998). Al doilea soț a fost Cris Judd, un dansator din trupa sa (29 septembrie 2001 – 26 ianuarie 2003). În perioada dintre cele două mariaje, aceasta ar fi avut o relație și cu Puff Daddy. La 5 iunie 2004, Jennifer Lopez s-a căsătorit cu interpretul Marc Anthony, cu care are gemeni, un băiat – Maximilian David şi o fată – Emme Maribel, născuţi la 22 februarie 2008. În 2011, cei doi au anunţat divorţul, care s-a pronunţat în iunie 2014. În prezent, cântăreața este logodită cu jucătorul de baseball Alex Rodriguez.

De-a lunguș carierei, Jennifer Lopez  a fost nominalizată de 455 de ori, pentru importante premii și distincții din SUA și din lume. A reușit să câștige de 315 ori, obţinând, printre altele, 3 premii American Music Awards, un BET Award şi şase Billboard Music Award. În 2010, J-Lo a primit și de „Legendă” la ceremonia World Music Awards, la Monaco, potrivit Agerpres. 

În anul 2012,  publicaţia „Forbes” a plasat-o pe locul 38 în topul „Celor mai puternice femei din lume”, iar în aprilie 2018, a fost considerată de publicaţia Time printre „Cei mai influenţi o sută de oameni din lume”, conform www.time.com.

Sursă Foto: rollingstone.com

În anul 2014, în cadrul evenimentului Billboard Music Awards  a fost a primit titlul de „Icon Award”, un premiu prin care îi sunt recunoscute toate meritele și contribuția adusă muzicii de-a lungul anilor, fiind și prima vedetă care obține un astfel de trofeu.

Pe lângă activitățile sale din legate de muzică, film și dans, Jennifer Lopez mai este cunoscută și pentru implicarea în cazuri umanitare, alături de sora sa, Lynda, Fundaţia Familiei Lopez, care asigură servicii medicale femeilor şi copiilor din medii sociale defavorizate.

Sursă Foto: variety.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.