23 iulie 2024, 23:20

Jocurile video ne pot îmbunătăți sănătatea mintală. Ce s-a descoperit?

Jocurile video ne poate îmbunătăți sănătatea mintală și ne poate face mai fericiți, potrivit unui studiu științific care a folosit date provenite de la companiile de jocuri video pentru a analiza starea de bine a jucătorilor.

Astfel, cercetările efectuate de Universitatea din Oxford au analizat efectele a două jocuri video populare: Nintendo „Animal Crossing: New Horizons” și „Plants vs Zombies: Battle for Neighborville” de la Electronic Arts. S-a constatat faptul că timpul petrecut jucând aceste jocuri video este asociat cu jucătorii care raportează că se simt mai fericiți.

„Descoperirile noastre arată că jocurile video nu sunt rele pentru sănătatea noastră; există și alți factori psihologici care au un efect semnificativ asupra bunăstării unei persoane”, a spus Andrew Przybylski, director de cercetare la Oxford Internet Institute și autorul principal al studiului.

„De fapt, jocul poate fi o activitate care are legătură pozitivă cu sănătatea mintală a oamenilor – și reglementarea jocurilor video ar putea să nu le ofere jucătorilor aceste beneficii”, a mai adăugat acesta, potrivit CNN.

Studiul a utilizat date și răspunsuri la sondaje de la 518 jucători din „Plante vs. Zombi” și 2.756 de jucători din „Animal Crossing: New Horizons”. Dezvoltatorii de jocuri au împărtășit date anonime despre obiceiurile de joc ale oamenilor, iar cercetătorii au chestionat acei jucători separat despre starea lor de bine.

Cercetările anterioare pe această temă „s-au bazat aproape exclusiv pe auto-raportări ale comportamentului în privința jocurilor online, despre care se știe că sunt inexacte”, au scris autorii în studiu, care a fost publicat pe platforma PsyArXiv Preprints.

Acesta vine după ani de dezbateri despre impactul jocurilor video asupra sănătății mintale a tinerilor și pe fondul unei pandemii care a determinat creșterea vânzărilor în acest sens. Astfel, jocurile video îi ajută pe copii să îmbunătățească alfabetizarea, comunicarea și bunăstarea mentală, constată sondajul.

Sursă foto: nytimes.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol