30 iunie 2022, 12:45

Joe Biden a anunțat obligativitatea vaccinării pentru toți angajații federali și pentru contractorii agențiilor de stat

Președintele SUA, Joe Biden, a dezvăluit joi o serie de măsuri dure, care ar trebui să încetinească răspândirea coronavirusului.

Joe Biden a anunțat obligativitatea vaccinării pentru toți angajații federali și pentru contractorii agențiilor de stat.

Noile cerințe s-ar putea aplica unui număr de până la 100 de milioane de americani – aproape două treimi din forța de muncă americană, potrivit CNN.

Firmele cu peste 100 de lucrători vor fi nevoite fie să-și testeze angajații săptămânal, fie să-i vaccineze, dacă firma are mai mult de 100 de angajați.

Amenzile pentru cei care nu poartă mască în mijloacele publice de transport se dublează și pot ajunge până la 3.000 de dolari.

Cei care sunt la prima abatere de acest fel riscă o amendă cuprinsă între 500 $ și 1.000 $, iar cei care sunt în mod repetat surpinși fără mască vor fi amendați cu între 1.000 $ și 3.000 $.

Administrația de Transport a SUA a centralizat peste 4.000 de incidente legate de masca facială, în trenuri, gări, autogări și în avioane, numeroase filmări cu persoane care refuză să poarte masca devenind virale pe internet.

În SUA refuzul vaccinării și al purtării măștii este privit de o parte a electoratului republican și ca un mod de opoziție politică față de Administrația Biden. De altfel, Partidul Republican a emis o declarație în care anunță că va ataca în justiție ordinul executiv al președintelui Biden, referitor la noile reguli.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol