8 iunie 2022, 11:50

Joe Biden a nominalizat o femeie pentru postul de ambasador al SUA la București. O premieră!

Kathleen Ann Kavalec este nominalizarea făcută de Joe Biden pentru a fi ambasadorul SUA în România, conform unui anunț al Casei Albe. Este pentru prima dată când această funcție este exercitată de o femeie.

Statele Unite nu mai au ambasador la București din ianuarie 2021, când a încetat misiunea lui Adrian Zuckerman.

Nominalizarea lui Joe Biden, Kathleen Ann Kavalec este, în prezent, șef al Misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia și Herțegovina.

Anterior, ea a ocupat funcția de secretar adjunct în Biroul pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat.

Înainte de aceasta, Kavalec a fost directorul Oficiului pentru Afaceri Ruse și șef adjunct de misiune al Misiunii SUA la UNESCO la Paris, Franța.

Kavalec a supravegheat programe majore de asistență externă din SUA în calitate de coordonator adjunct pentru asistență în Biroul European și ca director pentru prevenirea conflictelor în Biroul Coordonatorului pentru Reconstrucție și Stabilizare.

Alte misiuni ale lui Kavalec în străinătate includ serviciul ca ofițer pentru afaceri culturale, Ambasada SUA la București, România; Consilier politic, Ambasada SUA Kiev, Ucraina; și ofițer politic, Ambasada SUA la Moscova, Rusia (de două ori).

La Washington, ea a lucrat ca ofițer de management legislativ în Biroul pentru afaceri legislative și ca director al unității economice din Biroul Coordonatorului pentru Asistență pentru Noile State Independente.

Originară din California, Kavalec este licențiată în științe politice de la Universitatea Berkeley, California, și are un master în știință în serviciul extern de la Universitatea Georgetown din Washington.

Kathleen Ann Kavalec vorbește română, spaniolă, portugheză, franceză și rusă.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol