17 ianuarie 2022, 10:11

Jucării educative cu ajutorul cărora orice copil renunță la TV

Cu ocazia zilei de naștere, de ziua de nume sau pentru o realizare măreață, de o împăcare sau de o revedere, de drag sau fără nicio ocazie specială, suntem puși în ipostaza de a alege cadoul potrivit pentru cel mic. Iată câteva idei de jucării pentru cei mai pretențioși omuleți din viața noastră.

Ai vrea să îi cumperi o jucărie cum alta nu-i, o jucărie pe care să o îndrăgească, una care să nu fie plăsticăraie colorată și doar atât. Aceste jucării care nu cunosc demodare, rămân actuale și peste ani, cam cum se întâmplă, în general, cu lucrurile simple și de efect, potrivit agerpres.ro.

Avantajele jocurilor educative

Să înveți prin joacă e cea mai bună metodă în cazul copiilor. Jocurile educative de mișcare și jucăriile educative sunt instrumentele prin care copilului i se dezvoltă apetitul pentru învățare, în care învață fără să aibă presiunea actului în sine, ci doar bucuria rezultatului.

Jucăriile și jocurile au un rol deosebit de important în dezvoltarea bebelușilor și a copiilor. Este dovedit de numeroase cercetări că jucariile îi încurajează pe cei mici să își folosească imaginația, să își dezvolte creativitatea, procesele motorii fine, logica, înțelegerea spațiului, a dimensiunilor; mai mult decât atât, jucăriile le permite copiilor să își clădească încrederea de sine.

Jucării captivante pentru minți iscusite

Tentația desenelor la TV sau pe tabletă este mare. Însă, aceasta poate fi combătută printr-o tentație mai mare. Jucîriile educative îi atrag în primul rând datorită designului: sunt simple, colorate, vesele, sunt invitația la joacă, o invitație căreia nu îi reziști. Deci, da, copilul poate să găsească înlocuitor pentru tabletă/telefon/laptop/TV/orice device modern dacă primește în schimb jucăria care să îi atragă toate simțurile și necesitățile.

Sursa tiniminitoys.ro

Un rol important îl au jucariile educative din lemn, ce îmbunătățesc coordonarea ochi-mână, ajută la rezolvarea problemelor, sunt durabile, sigure și pun accent pe abilitățile necesare ulterior în viață. Așadar, specialiștii sunt în unanimitate de acord că jucăriile educative antrenează creierul, ajută la îmbunătățirea memoriei și la asimilarea informațiilor care îl vor ajuta pe copil să facă niște conexiuni potrivite în momente potrivite.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.