31 ianuarie 2023, 10:32

Jurnalistă din Rusia, violată de oamenii lui Kadîrov, în timp ce făcea un reportaj de front

O știre greu de confirmat, care se rostogolește în aceste zile. Mai multe surse independente sau ucrainene o indică drept adevărată, iar sursele rusești nu spun nimic (dar este lesne de înțeles de ce). Vă rugăm, așadar, să o tratați cu rezervă până la apariția unor informații suplimentare.

În orașul ucrainean Melitopol, ocupat de ruși, oamenii lui Ramzan Kadîrov ar fi violat un reporter rus de la postul de televiziune NTV prezent pentru a face un reportaj (propagandistic) despre război și l-au bătut pe cameraman.

Potrivit informațiilor primite, autoritățile ruse au interzis reflectarea acestui incident în programele de știri, dar NTV a sesizat deja comisia de anchetă.

După cum se menționează în comunicatul NTV, corespondentul Olga Zenkova și cameramanul Artiomas Jepifanov efectuau o misiune editorială în Melitopol. La 17 ianuarie, ei luau cina într-unul dintre restaurantele din oraș când au fost atacați de „persoane în uniforme de camuflaj care s-au prezentat drept luptători din batalionul Ahmat”. După alte surse, unul dintre bărbați s-ar fi identificat drept Hasan Ibrahimov, unul dintre nepoți lui Kadîrov.

În timpul incidentului, cameramanul a fost rănit moderat, iar jurnalista O. Zenkova a fost “victima unor acte sexuale violente”.

NTV  este un canal de televiziune rusesc. A fost lansat pe 10 octombrie 1993 și are sediul la Centrul Tehnic „Ostankino” aflat lângă Turnul de Radio si Televiziune „Ostankino”, Moscova. Este retransmis parțial în Republica Moldova de canalul TV7. Emite pe teritoriul Rusiei, iar prin intermediul canalului TV ”NTV Mir” emitea la un moment dat și în CSI, Țările Baltice, Europa de Vest, Orientul Apropiat, Statele Unite, Canada, Israel, Australia, Noua Zeelandă și Oceania.

Alături de Rossia 24 și Pervîi Kanal, NTV a fost interzis în Ucraina pentru că ar alimenta separatismul cu ajutorul unor informații părtinitoare.

Site-ul lituanian TV3 a publicat însuși protestul oficial al postului de televiziune NTV, prin care directorul postului cere o anchetă Comitetului de Investigații.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol