15 aprilie 2024, 22:30

Jurnalistă româncă, premiată în Viena! Premiu pentru investigația ”Justiție oarbă pentru copiii romi traficați în România”

O investigație românească a primit un premiu important în Viena, la concursul Balkan Fellowship for Journalistic Excellence 2019.

Jurnalista Ani Sandu, reporter DoR și realizator Radio România, a câștigat 4.000 de euro pentru investigația „Justiție oarbă pentru copiii romi traficați din România”. Distincția a fost obținută pentru meticuloasa documentare a ceea ce Europol a numit „unul dintre cele mai mari grupuri de trafic de persoane din Europa”.

Acest articol a fost documentat din primăvară în Țăndărei, Târgu Mureș, București și Londra. Mare parte din fotografiile din Țăndărei au fost realizate la bâlciul anual din localitate, una dintre puținele ocazii în care comunitatea se deschide și celor din afară.”, așa începe ancheta jurnalistei.

Investigația este despre o grupare criminală organizată, din localitatea Tăndărei, despre care anchetatorii spun că se întinde în toată Europa, prezintă paginademedia.ro.

Textul este atât în limba română, cât și în limba engleză.

sursa foto: dor.ro

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol