CITIRE

Jurnaliști austrieci, bătuți de jandarmi la protes...

Jurnaliști austrieci, bătuți de jandarmi la protestul diasporei. Cancelarul Austriei cere explicații

O echipă de jurnaliști ai televiziunii austriece ORF s-a aflat vineri seara la protestul diasporei din Piața Victoriei. Potrivit unor informații apărute pe site-ul acestei televiziuni, aceștia ar fi fost agresați fizic de jandarmi, fapt ce a determinat o reacție din partea cancelarului Austiei, care solictă explicații privind acest eveniment neplăcut.

 

„Condamnăm cu fermitate confruntările violente din București în urmă cărora numeroși demonstranți și jurnaliști au fost răniți. Așteptăm clarificarea totală a acestor fapte. Cameramanului rănit al ORF îi doresc însănătoșire grabnică. Libertatea de exprimare cât și libertatea presei sunt libertăți fundamentale ale Uniunii Europene în care noi credem și care trebuie apărate necondiționat”, scrie cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, într-o postare pe Facebook, potrivit digi24.ro

Jurnaliştii au fost agresaţi în momentul în care jandarmii au atacat protestatarii violenţi din apropierea lor.

Corespondentul ORF, Ernst Gelegs, a transmis că un cameraman a fost bătut de jandarmi cu bastoanele. El a scăpat de agresiune doar în momentul în care le-a strigat de mai multe ori jandarmilor că este cameraman.

El şi-a revenit”, potrivit lui Gelegs. „Corespondentul ORF a fost şi el atacat. A fost împins la perete de un jandarm cu scut”, se arată în articolul publicat pe site-ul televiziunii OE24.at.

Directorul-general Andreas Wrabetz este indignat, precizează articolul. „Echipa ORF era uşor de recunoscut dintre violenţele demonstranţilor. Într-o ţară din Uniunea Europeană este de aşteptat ca o unitate specială să nu recurgă la forţă brută împotriva reprezentanţilor mass-media care se află în exercitarea liberă a activităţii jurnalistice”, se plânge Wrabetz.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.