12 noiembrie 2024, 5:26

“Jurnalul meu cu superputeri”. Dezvoltarea personală a copiilor prin intermediul unor jurnale speciale

Editura Bookzone a lansat recent Jurnalul meu cu superputeri”, două volume de cărți prin intermediul cărora părinții pot introduce dezvoltarea personală în discuțiile cu copiii, într-un mod distractiv, pe înțelesul lor.

Jurnalul poate deveni un partener zilnic în programul super-eroilor de acasă, fete și băieți, cu vârsta între 6 și 10 ani. În mod obișnuit, scrisul într-un jurnal îi încurajează pe copii la autocunoaștere, explorare a emoțiilor și exersare a vocabularului.

Pentru că formatul este cu totul special și conține ilustrații atrăgătoare, „Jurnalul meu cu superputeri” este diferit de un jurnal obișnuit și conduce spre dezvoltarea abilităților esențiale în viață. Mai precis, cele două volume combină teoria cu practica, activitățile distractive, jocurile și experiențele cu poveștile motivaționale pentru a-i îndruma pe copiisprecultivarea unor sentimente precum fericire, încredere și recunoștință.

Jurnalul poate fi comandat aici: Jurnalul meu cu superputeri – Laura Croitoruși Roxana Varadi – Bookzone

Cum îi ajută Jurnalul pe copiii care îl folosesc?

  • Devin mai încrezători în forțele proprii și își descoperă talentele
  • Își dezvoltă din copilărie abilități care îi ajută în viață în orice situații s-ar afla: acceptarea de sine, înțelegerea emoțiilor, rezolvarea problemelor
  • Află cum să aibă o gândire deschisă spre dezvoltare, utilă pentru a-și urma visurile
  • Își cultivă sentimentul de recunoştinţă asociat cu fericirea interioară în creierul copiilor
  • Își dezvoltă creativitatea prin simpla scriere în jurnal când mintea descoperă noi idei și soluții.

În perioada de lansare, editura Bookzone oferă la achiziția pachetului de două volume din Jurnalul meu cu superputeri, două materiale cadou: Calendar de Advent și Jurnal de Crăciun. Acestea aduc mai aproape de sufletele copiilor o parte din spiritul Crăciunului,iar realizarea activităților din materiale încurajează creativitatea, generozitatea și recunoștința.

De ce e importantă dezvoltarea personală din copilărie?

Acest instrument de dezvoltare personală pentru copii implică disciplina de a completa un jurnal, așadar formarea unui obicei zilnic, dacă este posibil. Până la final de an, părinții care achiziționează Jurnalele au la dispoziție câteva săptămâni pentru a începe formarea de obiceiuri ce îi vor ajuta pe copii să își poată propune un set de obiective pentru 2023.

Obiceiurile sănătoase formate în copilărie conduc spre automatizarea unor comportamente ce vor fi folosite de viitorul adult, inclusiv în momentele de presiune întâlnite în viață. Atunci adultul are posibilitatea să adopte un comportament de panică până când reușește să își formeze abilitățile necesare de acțiune sau să folosească deja abilitățile însușite și comportamentele sănătoase, automatizate încă din copilărie.

Știința la baza dezvoltării Jurnalelor

Pe astfel de principii din domneiul psihologiei pozitive și al neuroștiinței cognitive se bazează conținutul Jurnalelor. La crearea lor, autoarele Laura Croitoru și Roxana Varadi au combinat experiența personală de mamă cu conceptele științifice exprimate de Gregory Caremans în cursul său Neuroscience for parents – how to raise amazing kids:

„Știm ce înseamnă să-ți dorești să-ți ajuți copilul să aibă mai multă încredere în el, să-și cultive perseverența, să treacă mai ușor peste frustrări sau eșecuri, să se cunoască mai bine și să își exprime mai ușor gândurile și emoțiile. Și mai știm că toți părinții își doresc aceste lucruri pentru copiii lor. Din aceste motive am creat Jurnalele cu superputeri”, afirmă Laura Croitoru și Roxana Varadi.

Mai multe informații despre Jurnalul meu cu superputeri Vol I și II sunt disponibile aici: Jurnalul meu cu superputeri – Laura Croitoruși Roxana Varadi – Bookzone

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol