7 iulie 2020, 9:14

Katerina Sakellaropoulou a devenit prima femeie președinte din istoria Greciei

Pentru prima dată în istorie, Grecia va avea prima femeie președinte, după ce a fost aleasă de Parlamentul grec în această funcție, potrivit Hotnews.ro.

Katerina Sakellaropoulou a fost propusă pentru această funcție în urmă cu o săptămână, de primul prim-ministrul conservator Kyriakos Mitsotakis. Aceasta va fi succesoarea actualului Prokopis Pavlopoulos, al cărui mandat se termină în luna martie a acestui an.

În luna octombrie a anului trecut, Sakellaropoulou a mai stabilit un record, devenind prima femeie care a prezidat Consiliul de Stat, într-un sector în care pozițiile cheie sunt destinate doar bărbaților.

Katerina Sakellaropoulou a fost votată pentru cea mai înaltă funcție în stat de 261 de parlamentari dintr-un total de 300 de membri ai Legislativului din Grecia. Printre aceștia s-au numărat, în mare parte, membri ai partidul de guvernământ Noua Democrație, dar și membri ai opoziției.

În urma acestei decizii, Sakellaropoulou va avea un mandat de 5 ani, care va începe de pe data de 13 martie anul acesta, imediat după ce mandatul președintelui în exercițiu va fi încheiat.

Sursă Foto: haberler.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.