23 octombrie 2021, 2:09

KINOdiseea 2021: cele mai premiate filme pentru publicul tânăr, retrospectivă Miyazaki, surprize pentru copii

Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului internaţional de film pentru publicul tânăr va avea loc la Bucureşti, între 24 şi 28 septembrie 2021, la:

  • Cinema Gloria
  • Cinema Eforie
  • Parcul Naţional
  • Librăria Cărtureşti Verona

 

Intrarea la toate evenimentele este liberă.

În 2021, competiţia de lungmetraje pentru copii între 3 şi 14 ani, familie şi profesori – KINOdiseea Junior – aduce pe marile ecrane de la Cinema Gloria şi Cinema Eforie zece filme premiate la Berlinale şi alte festivaluri importante de film pentru publicul tânăr, precum Zlin, BUFF, Kristiansand sau Kiev.

Deschiderea de gală a festivalului va avea loc pe 24 septembrie 2021, de la ora 19:00, la Cinema Gloria, cu filmul românesc „Străjerii Deltei”, în regia lui Liviu Mărghidan, în prezenţa regizorului, actorilor şi a altor membri ai echipei de filmare. Filmul spune povestea mai multor copii care îşi petrec vacanţa de vară într-o tabără din Delta Dunării, unde învaţă cum să supravieţuiască în sălbăticie. Într-o zi, în timp ce curăţă apele Deltei de sticle de plastic, dau peste doi braconieri care pescuiesc ilegal folosind un dispozitiv electric.

Pentru a-l omagia pe Hayao Miyazaki, regizorul japonez cofondator al Studiourilor Ghibli, autor al unora dintre cele mai iconice animaţii ale tuturor timpurilor, publicul festivalului va putea urmări pe marele ecran, în aer liber, în Parcul Naţional, lungmetrajele de animaţie:

  • Spirited Away / Călătoria cu Chihiro
  • My Neighbor Totoro / Vecinul meu, Totoro
  • Ponyo

 

Pe lângă filme, copiii vor putea participa la ateliere de incursiune în lumea cinematografiei, la Librăria Cărtureşti Verona, şi la spectacole de magie – Teo Magic Show, cu actorul Costin Teodorescu, spectacole de pantomimă, picioroange, scenete ale unor personaje Disney, susţinute de Royal Entertainment, la Cinema Gloria.

La fel ca în fiecare an, competiţia internaţională de lungmetraje KINOdiseea Junior va fi prezidată de un juriu de profesionişti, din care fac parte:

  • regizoarea Anca Damian
  • producătoarea de film Gabriela Suciu
  • cunoscutul om de comunicare din industria filmului Cătălin Anchidin.

 

Mai multe detalii despre filmele din competiţie şi programul festivalului vor fi curând disponibile pe site-ul oficial și pe pagina de Facebook.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.