CITIRE

Klaus Iohannis, declarație la Ambasada de la Paris...

Klaus Iohannis, declarație la Ambasada de la Paris: „Nu vom reuşi să subliniem Centenarul aşa cum ar merita”

Klaus Iohannis a declarat că problemele actuale din țară reprezintă un impediment în celebrarea Centenarului într-un mod adecvat. De asemenea, în cadrul declarațiilor făcute la Ambasada României de la Paris, președintele a afirmat că în ultimul secol, România a pendulat „între ceva ars și o prăjitură foarte bună”.

„În, aş spune cu tristeţe tradiţionalul spirit al nostru, nu vom reuşi să subliniem Centenarul aşa cum ar merita, dar evenimente ca acesta vin să suplinească evenimente care în România ar fi putut fi foarte vizibile. Eu nu îmi imaginez România recăzută în naţionalism şi izaloţionism şi îmi imaginez o Românie puternic integrată în Uniunea Europeană din toate punctele de vedere.

Avem tot ce ne trebuie, avem oameni educaţi, avem posibilităţi, avem dorinţa societăţii. Ca şi cum ne-am pregăti să facem o prajitură foarte bună şi avem pe masă toate ingredinetele: făină, zahăr, nuci, unt, ce vreţi. Şi ne uităm la ele şi cineva ne întreabă: aveţi tot ce vă trebuie? Da. Doar de acolo urmează pasul cel mai important, de a pune toate ingredientele împreună, în aşa fel în care să iasă o prăjitură foarte bună şi nu ceva ars care este mai degrabă jenant. Noi pendulăm între ceva ars şi o prăjitură foarte bună, asta este evoluţia României în ultimul secol.”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit Digi24.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.