CITIRE

Klaus Iohannis, declarații la Palatul Cotroceni: N...

Klaus Iohannis, declarații la Palatul Cotroceni: Nu e loc de amatorism și gafe diplomatice

Președintele României Klaus Iohannis suține, astăzi, un discurs cu ocazia reuniunii anuală a diplomației românești, în direct de la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a adus noi critici Guvernului, spunând că „nu este loc pentru amatorism și gafe diplomatice”, spunând că „nu este admisibil să facem pași înapoi în anii Centenarului”.

Citiți mai jos câteva dintre declarațiile președintelui:

„- Îmi face o mare plăcere să vă revăd azi în Sala Unirii, este a 4 a noastră întâlnire în acest fomat.

– Relațiile internaționale nu s-au ameliorat.

– Este pentru noi un an extrem de important din două perspective: 2018 este anul Centenarului României Moderne, care înseamnă nu doar analize restrospective istorice.

– Vreau să subliniez câteva aspecte pe care le consider esențiale. în primul rând riscurile, amenințările actuale cer o implicare activă a dvs ca reprezentanți ai diplomației române. Este necesar să acționați viguros și eficient astfel încât obiectivele României să fie protejate. Stabilitatea și predictibilitatea politicii extene sunt esențiale. În politica externă nu e nevoie de experimente discutabile în nume personal.

– Stabilitatea și credibilitatea României înseamnă si păstarea și apărarea statului de drept.

– este inadmisibil ca în an Centenar să facem pași înapoi ca țară în ceea ce privește statul de drept.

– Voi face tot ce-mi stă în putere pentru realizarea acestui țel. Fundamentele politicii noastre extene rămân aceleași.

– Continuarea aprofundării parteneriatului strategic cu SUA rămâne o prioritate de prim rang. salut angajamentul crescut al SUA pentru securitatea Europei.

– Recentul summit NATO de la Bruxelles a fost unul de succes pentru România.

– Am păstrat o secțiune dedicată președinției române a UE. Uniunea se confruntă cu provocări noi. Asistăm uneori la demersul unor lideri politici la reactivarea temerilor cetățenilor europeni. parcurgem un moment dificil.

– România este pe deplin angajată în acest efort comun european, iar președinția Consiliului UE e o provocare și o mare oportunitate. Avem ocazia de a demonstra cum traducem în fapte viziunea politică pro-europeană a țării noastre”, a declarat președintele țării, potrivit hotnews.ro.

____

Preşedintele Klaus Iohannis îi primeşte, marţi, la Palatul Cotroceni, pe şefi de misiuni şi consulii generali cu prilejul Reuniunii anuale a diplomaţiei române.

Reuniunea se desfăşoară până miercuri la Bucureşti şi este organizată de Ministerul Afacerilor Externe, tema din acest an fiind „Diplomaţia – un pilon al României Centenare”.

Invitatul special al reuniunii este ministrul federal al Afacerilor Externe al Germaniei, Heiko Maas, cu care şeful statului s-a întâlnit luni.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.