13 august 2020, 13:41

Klaus Iohannis, discurs la deschiderea anului universitar 2018-2019

Şeful statului, Klaus Iohannis, se află la Iaşi, la deschiderea anului universitar 2018-2019. Evenimentul are loc la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“.

A început discursul preşedintelui: „Deschidem împreună un nou an universitar şi împărtăşim emoiţia acestui moment special. Iaşiul este unul dintre oraşele simbol al renaşterii naţiunii române. Aici a fost ales ca domnitor Al. I. Cuza, tot aici a fost capitala provizorie a României. Oraşul a rămas neocupat şi a permis României să transforme momente grele din timpul războiului în succesul Marii Uniri“.

Preşedintele a mai vorbit despre „contribuţia oraşului în educaţia României“ şi despre nevoia de investiţii în cercetare. „Domeniul cercetării şi inovării se fac paşi înapoi prin modificări cu impact negativ pe termen lung asupra bunăstării“. Totodată, preşedintele a vorbit despre proiectul „România educată“.

„Iaşiul are nevoie de o infrastructură“. Preşedintele a fost aplaudat când a vorbit despre necesitatea autostrăzii: „Negrijarea infrastructurii trebuie să înceteze. Este inadmisibil ca distanţa Iaşi-Bucureşti să fie parcursă cu trenul în şase ore şi jumătate, mai mult decât acum 20 de ani“. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a felicitat mediul academic ieşean pentru „unitatea de care dă dovadă în an centenar“, potrivit adevarul.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.