8 august 2020, 18:10

Klaus Iohannis își serbează astăzi ziua de naștere. Câți ani împlinește președintele

Astăzi este ziua de naștere a președintelui Klaus Iohannis, care împlinește vârsta de 61 de ani. Șeful statului s-a născut pe data de 13 iunie 1959, la Sibiu, într-o familie de sași transilvăneni.

În 1983 a început să predea, fiind profesor la mai multe școli din împrejurimile Sibiului, iar după cinci ani a ajuns să predea la Liceul ”Samuel von Brukenthal”, pe care îl absolvise, titularizându-se aici, potrivit presidency.ro.

Și-a început cariera politică în anul 1990, când a devenit membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), pe care l-a condus, ulterior, mai bine de un deceniu.

Anii 2000 au reprezentat pentru Klaus Iohannis un nou început. A fost desemnat candidat la alegerile pentru Primăria Sibiului, din partea partidului din care făcea parte, și a reușit să obțină mandatul cu peste 70% dintre voturi. De atunci, acesta fost reales de patru ori consecutiv ca șef al administrației locale, reușind să obțină de fiecare dată scoruri impresionante, față de contracandidații săi.

Primul mandat de președinte al României

Klaus Iohannis este președinte al României din data de 21 decembrie 2014. ”Astăzi, în calitate de președinte ales al românilor, port o imensă onoare. Port, de asemenea, o uriașă responsabilitate – aceea de a aduce România pe drumul drept, de a o transforma într-un stat de drept autentic, prosper și demn. Îmi doresc ca fiecare român să se simtă în țara lui ca acasă, o casă pe care o iubești și de care ești mândru”, a spus Iohannis, potrivit Libertatea. 

De atunci și până în prezent, Klaus Iohannis a reușit să mențină politica externă a României pe o traiectorie proeuropenă și stabilă. Unul dintre cele mai importante demersuri realizate în acest sens a fost lansarea și promovarea formatului București 9/B9, destinat consolidării Flancului Estic al NATO, precum și prin implicarea activă și substanțială a României în formatul Inițiativei celor Trei Mări, ilustrată de găzduirea cu succes a celui de-al treilea Summit și a primului Forum de Afaceri al Inițiativei (București, 17-18 Septembrie 2018), mai arată presidency.ro.

Sursă Foto: romaniatv.net


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.