19 septembrie 2020, 9:15

Klaus Iohannis: La 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar

Președintele Klaus Iohannis a avut o ședință la Palatul Cotroceni, cu temă centrală educația și începerea anului școlar. După această ședință, șeful statului a anunțat că la 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar.

Potrivit președintelui, majoritatea elevilor va merge efectiv la școală, dar în fiecare școală au fost elaborate trei scenarii, în funcție de numărul de îmbolnăviri de COVID-19.

Aceste trei scenarii sunt: verde – în localitate e mai puțin de o persoană în medie în ultimele 14 zile detectată cu covid.

Scenariul doi, galben – între 1 și 3 persoane detectate în medie zilnică, și scenariul trei – peste 3 bolnavi noi în medie în localitatea respectivă.

Scenariile se folosesc pentru a descrie ce se întâmplă în școală.

Felul în care va funcționa fiecare unitate școlară va fi decis local, decizia se descentralizează la nivel de județ. În funcție de situația concretă, se va decide ce scenariu se aplică.

Pentru fiecare școală în parte, comandamentul județean pentru situații de urgență va lua decizia dacă se merge pe scenariul verde – toți elevii merg la școală – sau scenariul 3, roșu, când nimeni nu merge la școală, sau de risc mediu, scenariul 2, o parte din activități se țin în școală, o parte în online.

Scenariul verde înseamnă un număr foarte mic sau deloc de bolnavi în localitate. Scenariul roșu înseamnă scenariul de avarie, când se învață online, a mai explicat Iohannis.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.