4 aprilie 2020, 1:55

Klaus Iohannis proclamă carantină totală în România: „Ce a fost până acum o recomandare, devine o obligație”

Președintele Klaus Iohannis a declarat carantină totală în România. După întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri din Guvern, a anunțat că mâine vor fi introduse noi măsuri de protecție în cazul epidemiei de coronavirus.

Astfel, de mâine, românii nu mai au voie să iasă din casă decât în situații absolut necesare, pentru cumpărături urgente sau pentru a merge la locul de muncă, acolo unde este cazul. Totodată, președintele a mai precizat și că persoanelor de peste 65 de ani li se interzice cu desăvârșire să își părăsească locuințele.

Armata se va alătura forțelor de ordine pentru a asigura respectarea măsurilor, iar pentru persoanele care nu respectă carantina sau izolarea vor fi supravegheate electronic.

Declarațiile președintelui Klaus Iohannis:

„Tocmai am încheiat o ședință de lcuru. Au participat prim-ministul, ministrul de interne, al sănătății și ministrul apărării.

Am evaluat situația care devine din ce în ce mai complexă. Am discutat măsurile suplimentare care se cer luate în această perioadă și pot să vă spun că am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a încetini răspândirea infecției cu coronavirus.

Se vor introduce noi restricții în sensul în care ce a fost până acum o recomandare, devine o obligație. Stăm acasă. Oamenii pot să iasă din casă pentru a merge la serviciu sau pentru a face cumpărăturile de pe o zi pe alta. 

Am convenit să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau izolare măsuri de supraveghere electronică, pentru ca aceste măsuri să fie respectate integral.

Am convenit să folosim și armata pentru a gestiona mai bine situațiile din teren. Armata va dispune personal care va suplimenta forțele de poliție.

Persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale și de restricții speciale. Pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale. Vor trebui, în interesul lor propriu, să stea tot timpul acasă. 

Restricțiile vor intra în vigoare începând de mâine”, a declarat Klaus Iohannis.

Tot astăzi, în jurul orei 14:00, președintele Klaus Iohannis va mai avea o videoconferință cu managerii spitalelor, la care vor participa și premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, ministrul Sănătății, Ministrul Apărării Naționale Nicolae Ciucă și ministrul Transporturilor Lucian Bode.

Sursă Foto: playtech.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.