10 decembrie 2023, 15:27

La Amsterdam a început să funcţioneze un sistem de colectare a gunoiului la cerere, cu o aplicație

La Amsterdam este testat un nou sistem de colectare a gunoiului prin intermediul unei aplicații. Aceasta le permite locuitorilor din anumite zone să cheme colectorul de gunoi la momentul potrivit.

Colectorii de gunoi se deplasează la apel pe biciclete tip cargo. Aplicația calculează cel mai bun traseu pentru a ajunge la destinație, astfel încât să poată economisi timp și să ridice cât mai mult gunoi, relatează Europulse, preluat de Rador.

După ce colectorul ridică sacii de la „client”, acesta îi duce pe o barjă de gunoi aflată pe Canalul Singel. De acolo, gunoiul este trimis la o fabrică de reciclare a deșeurilor.

Experimentul va dura până în 2025. Sistemul tradițional de colectare a gunoiului din Amsterdam nu va fi abandonat.

Cu toate acestea, potrivit localnicilor, sistemul de colectare a gunoiului la cerere ajută la menținerea străzilor locale mai curate.

Anterior Europulse a anunţat că într-un alt oraș olandez, Rotterdam, a fost înfiinţată o echipă de reacţie rapidă pentru reducerea gunoiului.

Aceasta călătorește prin oraș și colectează gunoiul găsit într-un loc nepotrivit. De asemenea, se deplasează la apeluri pe care locuitorii orașului le pot trimite prin intermediul unei aplicații speciale.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol