4 martie 2024, 19:05

La Budapesta, tramvaiele vor purta mască de protecție, pentru a le aminti oamenilor că masca e obligatorie

Pentru a proteja sănătatea cetățenilor Ungariei, autoritățile au declarat obligatorie purtarea unei măști de protecție sau un echivalent al acesteia în mijloacele de transport în comun încă de la finele lui martie.

Al doilea val bate la ușă

Recent, premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că al doilea val al pandemiei de coronavirus bate la ușile țării sale, așa că de la 1 septembrie autoritățile ungare au decis închiderea granițelor și alte măsuri menite a pune stavilă răspândirii virusului, scrie dailynewshungary.com.

Centrul de Transport din Budapesta (BKK) dă de știre în pagina sa de Facebook despre o nouă inițiativă, printr-o postare plină de emoticoane și like-uri.

Un pic de educație

Potrivit inițiativei BKK, partea din față a tramvaielor va fi vopsită sub forma unei măști de protecție.

”Trebuie să facem un pic de educație tramvaielor noastre, deoarece deocamdată numai unul din acestea poartă mască, dar în curând vor urma acest exemplu și celelalte tramvaie”, a declarat conducerea BKK, aluzie la cei care ”uită” să poarte măștile de protecție în mijloacele de transport.

Combino, pierdica din calea uitării

Tramvaiul Combino cu mască de protecție atenționează călătorii că în mijloacele de transport în comun purtarea măștilor este obligatorie.

Ziarul Népszava a relatat în ediția sa de vineri că pare că panica de primăvară aparține deja trecutului și oamenii nu mai sunt atât de precauți.

A intervenit relaxarea

”În timp ce în momentul instituirii regulilor de protecție, călătorii au respectat toate prevederile într-un procent aproape de sută la sută, acum, potrivit unui sondaj nereprezentativ realizat de BKK, la mijlocul lunii august, acest procent a fost în jur de 85%. Cauza acestei scăderi este, probabil, canicula”, a răpuns la întrebarea adresată de Népszava Centrul de Transport din Budapesta.

În tramvaie, mulți călători poartă corect masca, adică acoperă nasul și gura, în autobuzele care suplinesc metroul, respectarea regulei este deficitară, câteodată este bine dacă jumătate dintre călători poartă mască.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol