30 mai 2024, 15:44

La Iași a fost inaugurată prima clinică socială din România

La Iaşi a fost inaugurată vineri prima clinică socială din ţară. Unitatea oferă servicii medicale gratuite persoanelor defavorizate, în special mame şi copii. Proiectul a fost iniţiat de preotul misionar Dan Damaschin, prin Asociaţia Glasul Vieţii, pe care o coordonează.

Dan Damaschin: Beneficiarii acestui centru vor fi mamele sărmane cu mulţi copii sau mamele singure, tinere femei însărcinate, studenţii din campusul de lângă noi, pentru că suntem în Campusul ‘Tudor Vladimirescu’ şi desigur, oamenii străzii sau, mai curând, copiii care provin din centre de plasament şi care nu au în clipa de faţă soluţii la problemele lor medicale.

„Clinica Veronica” dispune de 42 de cabinete medicale din domeniile: cardiologie, ginecologie, pediatrie, stomatologie, precum şi de aparatură medicală de ultimă generaţie, printre care un aparat RMN şi un computer tomograf, în valoare de peste două milioane de euro. Întreaga investiţie se apropie de cinci milioane de euro şi a fost realizată în integralitate din donaţii – precizează Radio România Iaşi.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol