20 februarie 2020, 9:51

La Şantierul Naval Damen din Mangalia încep lucrările la două feriboturi gigant

La Șantierul Naval Damen Mangalia urmează să fie construite două feriboturi hibrid RoRo pentru Seaspan Ferries. Acestea conform unui comunicat venit de la Ministerul Economiei ar urma să aibă o lungime de 149 de metri, fiind gândite să permită încărcarea implicit și transportul pe culoare cu lungimea totală de 1.034 metri. 

În conformitate cu același comunicat feriboturile urmează să primească baterii de doi megawați și vor putea să stocheze peste 200 de metri cubi de Gaz Natural Lichefiat. Navele urmează să intre în serviciul Seaspan Ferries fiind incluse în programul de înlocuire a flotei deținute de companie. Acestea vor fi clasificate de către  Bureau Veritas urmând să intre în exploatare din anul 2021. Despre construcție se știe că aceasta urmează să înceapă de anul acesta.

Datorită reputației avute șantierele navale Damen au reușit să câștige oferta de realizare a feriboturilor, mai ales că acestea sunt cunoscute și pentru calitatea lucrărilor de la Șantierul Naval Mangalia. Companiile au colaborat pentru a se asigura că rezultatul îndeplinește standardele de siguranță, funcționare și performanță necesare clienților companiei Seaspan Ferries.

Cei de la Damen au anunțat că urmează să facă angajări și că se vor ocupa chiar și de școlarizarea celor noi tocmai pentru a reuși să-și onoreze cererile. În perioada când grupul olandez a venit la conducerea operațională a șantierului din Mangalia erau angajați circa 1.700 de persoane, în timp ce spre sfârșitul anului viitor speră să ajungă la 2.500 de angajați. Pe lângă aceste creșteri a forței de muncă se speră la numeroase alte oportunități pentru Șantierul Damen Mangalia.

Sursă foto cover: adevarul.ro

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.