CITIRE

La sfârșit de săptămână, Iașiul devine gazda eveni...

La sfârșit de săptămână, Iașiul devine gazda evenimentului Best Film Awards

Cele mai bune filme independente din întreaga lume vor fi premiate la Iași. La sfârșitul săptămânii, pe 17 și 18 noiembrie, are loc evenimentul Best Film Awards (BFA) – care lasă cele mai bune povești să vorbească şi pe spectatori să fie exploratori în arta cinematografică.

Festivalul internațional – aflat la a doua ediție – propune o selecție de producții cinematografice nemaivăzute până acum, după cum se arată într-un comunicat de presă trimis redacției Edițiadedimineață.ro.

Cele șapte filme au fost alese din 150 de proiecte înscrise în competiție, atât pelicule scurte, cât şi de lungmetraj.

Premii BAFTA, colaborări în proiecte marca Disney, distincții obținute în marile competiții din Marea Britanie, Germania, Polonia sau SUA se regăsesc în portofoliile cineaștilor ale căror proiecte pot fi vizionate în acest weekend.

În prima seară de festival, cinefilii se pot delecta cu câteva ritmuri indie, animații spumoase şi vor face cunoștință cu personaje fantastice. Fascinația pentru poveştile neaşteptate este completată prin lungmetrajul The bridge of death and life, un documentar răvăşitor semnat de LolaJia Liu. Seara de sâmbătă este la fel de generoasă cu publicul în ceea ce privește oferta cinematografică: The mechanism of suspended time (Marea Britanie) sau Point of view (Germania) sunt doar două dintre lecțiile emoționante spuse prin film la BFA.

Proiecțiile vor avea loc La Bază, accesul fiind gratuit. Filmele beneficiază exclusiv de subtitrare în limba engleză.

Mai multe detalii pe www.best-film-awards.com sau pe pagina de Facebook a festivalului.

[Sursă imagine cover: www.warwickartscentre.co.uk]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.