25 ianuarie 2023, 8:24

La Sighetu Marmației se înființează două clase pentru copiii ucraineni

Două clase cu predare în limba ucraineană destinate copiilor refugiaţi din Ucraina vor funcţiona, din această toamnă, în cadrul Liceului Pedagogic „Taras Sevchenko”, a informat primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Vasile Moldovan.
„În acest sens, începând cu noul an şcolar, în cadrul Liceului Pedagogic ‘Taras Sevchenko’ din Sighetu Marmaţiei vor funcţiona două clase cu predare în limba ucraineană, una de ciclu primar şi alta de ciclu gimnazial, destinate exclusiv copiilor ucraineni refugiaţi din zonele de război”, a spus Vasile Moldovan.
În paralel, urmează să fie lansat un proiect social pentru integrarea în comunitate a copiilor refugiaţi din Ucraina, relatează Radio România Actualități.
Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei a mai arătat că înfiinţarea noilor clase pentru copii refugiaţi de război din Ucraina şi proiectul social au fost analizate într-o analiză comună la care au participat inspectorul şef al Inspectorul Şcolar General Maramureş, Mihai Pop, şi directorii instituţiilor de învăţământ locale.

Sursa foto: Crucea Roșie România


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol