8 decembrie 2021, 2:13

La un pas să fie operat din greșeală. A venit la spital să asiste la nașterea copilului. Asistentele i-au luat sânge, au vrut să îl bărbierească pe abdomen…

Nu, nu e Seinfeld. E România, Brașov, anul acesta. Iar întâmplarea de mai jos s-a petrecut într-un spital privat.

Un bărbat care venise la un spital privat să asiste la nașterea copilului său spune că a fost la un pas de a fi operat din greșeală, scrie Hotnews, care citează News.ro și Biz Brașov.

Rezumat

Un bărbat din Braşov intenționează să dea în judecată Spitalul Regina Maria şi să le facă plângere penală unor asistente medicale despre care spune că l-au pregătit pentru o intervenţie chirurgicală, deşi el venise pentru a asista la naşterea fetiţei sale. El susţine că, deşi le-a spus de mai multe ori acest lucru, asistentele au continuat procedurile, intenţionând inclusiv să îl epileze pe abdomen.

Operat din greșeală? Detalii suculente

Incidentul a avut loc pe 23 septembrie, când Alexandru Niţă spune că s-a prezentat la Spitalul Regina Maria din Braşov împreună cu soţia sa pentru a asista la naşterea copilului său.

„La biroul de internări, soţia a completat şi semnat fişa de internare iar eu a trebuit sa completez un formular “Acord informat acces aparţinător” unde am completat numele meu şi CNP-ul, actul medical la care voi asista, naştere prin cezariană şi numele + CNP-ul sotiei. Soţia a fost preluata de catre o asistentă şi dusă pe secţie pentru a fi pregătită pentru intervenţie, iar mie mi s-a cerut să aştept în lobby sa fiu preluat”, a povestit bărbatul.

Începe distracția

El a afirmat că, ulterior, a fost chemat pe nume de o asistentă şi dus într-o cameră, unde i s-a cerut să facă duş cu şamponul spitalului şi să îmbrace un halat de intervenţie: „Am informat-o pe doamna că făcusem duş în acea dimineaţă, însă dânsa a insistat că nu pot intra în sala de operaţii fără să fiu dezinfectat. După ce am făcut duş şi m-am îmbrăcat în halatul de intervenţie, a venit o altă asistentă în cameră cu un dulap pe roţi în care avea instrumente sterile. Dânsa m-a întrebat dacă am emoţii şi i-am spus că da, având în vedere că la primul copil născut în 10 iunie 2020, tot în acelaşi spital, nu am putut asista la naştere din cauza restricţiilor şi că acum mă bucur că o pot încuraja pe soţie şi să împărtăşim împreună această experienţă.”

Intră în scenă încă un element perturbator

Bărbatul a povestit că asistenta i-a spus apoi că trebuie să îi recolteze sânge: „Am rămas puţin surprins, însă am pus această cerinţă pe seama contextului pandemic, având în vedere că în data de 22 septembrie 2021, atât soţia, cât şi eu, am făcut un test PCR, fără de care nu mi s-ar fi permis să particip la naştere. Doamna asistentă a încercat fără succes să îmi recolteze sânge din mâna stângă, apoi a cerut suportul unei doamne mai în vârstă care era şefa asistentelor pe secţia de chirurgie. Dânsa a reuşit să-mi recolteze un flacon de sânge din mâna dreaptă şi apoi a procedat la inserarea unei branule în mâna stângă, motivând că trebuie să-mi administreze antivomitiv şi un calmant. Am întrebat de ce este necesar şi dacă îşi făceau probleme că voi leşina în cursul naşterii, dar dânsele au afirmat că acesta este protocolul pentru acces în sala de operaţii.”

Cu bordură sau pierdut?

Braşoveanul mai spune că asistentele l-au întrebat dacă este epilat pe abdomen, iar când a răspuns negativ, acestea i-au spus că este necesar şi au chemat în ajutor un coleg cu un aparat de bărbierit: „Asistenta care a încercat să-mi recolteze iniţial sânge m-a întrebat ce operaţie urmează să mi se facă şi i-am spus, uimit, că nu mi se va face mie nicio intervenţie şi că voi asista soţia la naşterea prin cezariană. Dânsele au râs apoi iarăşi m-au întrebat cumva într-o notă mai insistentă, ce operaţie urmează să mi se facă. Atunci am realizat că ele de fapt mă pregăteau pe mine să fiu dus în sala de operaţii pe secţia de chirurgie şi că nu se uitaseră pe fişele pe care le înmânasem şi nici nu au dat atenţie detaliilor legate de naşterea soţiei şi asistarea mea. Când au realizat că este vorba despre o neînţelegere gravă, mi-au cerut să mă schimb şi am fost dus în alt salon la et.4, pentru a aştepta, de unde am fost condus mai departe în sala de operaţii unde soţia mă aştepta îngrijorată.”

Discuții. Acord amiabil…sau nu

El a declarat pentru BizBrașov că, după ce soţia şi fetiţa nou-născută au fost externate, a vrut să discute cu conducerea spitalului: „Dânşii mi-au făcut o expoziţiune interesantă cu privire la norme, proceduri, protocoale, toate extrem de impersonale, dat fiind faptul că incidentul viza oameni şi fapte de neglijenţă, la care sincer nu mă aşteptam din partea personalului unui spital privat. Discuţia la acea data s-a concluzionat ca putem ajunge la un acord amiabil, însă doamna Dr. Nirvana Georgescu mi-a solicitat răgaz timp de o săptămână.”

“Nu vreau!”

Braşoveanul mai spune că pe 4 octombrie a fost sunat de dr. Sebastian Anghel care i-a spus că „după consultări interne, decizia management-ului Regina Maria este de a nu ma compensa în niciun fel în urma celor întâmplate, motiv pentru care, în continuare, intenţionez să depun plângere penală impotriva personalului medical care mi-a recoltat sânge şi mi-a montat branulă, fără a-mi aduce la cunoştinţă de ce trebuie să facă aceste lucruri”.

„De asemenea intenţionez să intentez proces management-ului spitalului pentru neraportarea acestui incident şi pentru daunele morale produse în urma acestei experiente şi a iniţiativei acestora de a musamaliza, fără a admite public acest întreg incident”, mai spune bărbatul.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

 1. Corneliu

  6 octombrie

  Baftă, te susțin.Probabil, cadrele medicale care te_au supus investigațiilor, sunt din tagma celor care și_au cumpărat diplomele. Grijă mare pe viitor!

 2. Dau bine

  6 octombrie

  În curând te vor suna sa te anunțe, ca „în urma analizelor efectuate asupra sângelui tău, ai covid 😂, ai Ebola, ești bolnav, ca nu mai ai mult de trăit și ca pana la urma, tot va trebui sa te operezi de apendicita ptr care ei te pregăteau”… 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️😂😂😂
  Fi tare în basculă, și Dă-le peste nas. Ce inconpetenti…

 3. mircea

  6 octombrie

  Cât de „dus cu preșul” poți să fii ca sa te lași îmbrăcat cu haine de spital, recoltat sânge și toate pregătirile pentru operație fără ca să întrebi nimic. Toate afirmațiile domnului în cauză sunt în defavoarea sa. Putea să lămurească situația de când i s-a cerut să facă duș. Ne-am cam obișnuit să dăm vina pe alții pentru propriile dificutăți în comunicare și judecată. Dar și ziariștii… să fim serioși!
  A, și să sărim la gâtul medicilor, merită, nu-i așa?!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.