21 iunie 2024, 4:27

„Lacrimile Ucrainei” se văd pe peretele unui liceu din Capitală

Ucraina este o fată cu păr lung, care poartă o coroniţă de flori, dar care plânge cu lacrimi de sânge. Este imaginea pe care oricine o poate vedea pe un perete din Bucureşti. Pictura murală reproduce desenul unei tinere artiste din Ucraina.

Cristina, Gabriel şi Anastasia s-au cunoscut în 2017, într-un proiect Erasmus+. Au rămas prieteni, iar acum războiul i-a apropiat şi mai mult.

Anastasia este artist plastic în Ucraina şi era în Kiev în ziua în care a început războiul.

Am avut un vis foarte urât. M-am trezit pentru că am auzit nişte zgomote ca nişte explozii şi am verificat ştirile. Un prieten mi-a trimis un mesaj că a început războiul„, a declarat Anastasia Demcenko, artist plastic din Ucraina, pentru stiri.tvr.ro.

Desenul „Lacrimile Ucrainei” a fost făcut după o săptămână, când Anastasia a plecat din capitală ca să fie în siguranţă. L-a postat pe Instagram şi acolo l-au văzut şi prietenii ei.

Când am plecat la Lviv, am avut nişte timp să înţeleg tot ce s-a întâmplat. M-am dus la magazin şi am cumpărat hârtie şi am pictat ce am simţit în acel moment„, povestește Anastasia.

Prietenii i-au cerut voie să îl reproducă şi, în câteva zile, pe un perete al Liceului „Mihai Bravu” a apărut desenul Anastasiei.

Sursa foto: libertatea.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol