5 ianuarie 2024, 20:06

Lactoferina sau MEDICAMENTUL LUI DUMNEZEU și ajutorul ei în infecțiile respiratorii

În așteptarea vaccinului anti-COVID, unele substanțe binecunoscute deja și eficiente ne oferă o armă împotriva virusurilor și bacteriilor.

Pe măsură ce zilele devin mai scurte și temperatura scade, frecvența infecțiilor virale sezoniere – cum ar fi răceala și gripa – crește. Răceala și gripa au unele simptome care pot fi supărătoare și, dacă sunt gestionate eficient, sunt adesea autolimitate și se rezolvă în câteva zile la persoanele fără condiții preexistente.

Simptome

Cu toate acestea, unele dintre simptomele lor sunt similare cu cele observate în infecțiile cu COVID-19.

Infecțiile sinusale sunt cauzate în mod obișnuit de virusuri care infectează mucoasa cavității nazale sau, mai general, nasul, gâtul și urechea. Ele apar ca o consecință a unei răceli banale. Cu toate acestea, bacteriile pot fi și ele o cauză, în circumstanțe specifice. Se consideră adesea că sinuzita bacteriană este secundară infecției virale.

Într-un final însă, infecția sinusală virală și infecția sinusală bacteriană pot avea simptome similare.

  • secreții nazale sau în partea din spate a gâtului (picurare posterioară).
  • congestie sau obstrucție nazală, care poate face dificilă respirația.
  • durere, sensibilitate sau presiune la nivelul sinusurilor.

La adulti, cel mai frecvent apare sinuzita ca o consecință a infecției virale, indiferent ce virus ar fi acesta, mai ales la persoanele care au predispoziție către această patologie. La copil apare rinoadenoidita, boala „preferată” a copilului care se poate complica uneori cu otita medie și rinosinuzita.

Lactoferina sau MEDICAMENTUL LUI DUMNEZEU

Unul dintre cele mai indicate medicamente în aceste afecțiuni este GripStop, cu lactoferină și glicirizină. El scade inflamația, desfundă nasul, împiedică dezvoltarea virusurilor și bacteriilor.

Foarte important e că picăturile se pot folosi si de către gravide; ele au nasul înfundat în mod fiziologic, din cauza hormonilor, și au tendința crescută la sângerare. Gravidele sau mamele care alaptează nu pot folosi picaturi decongestionante, dar pot folosi un spray nazal.

Știați că Lactoferina, proteina miraculoasă din spuma laptelui crud, mai este supranumită și ”medicamentul lui Dumnezeu“?

Lactoferina poate fi utilizată ca agent natural sigur și eficient pentru prevenirea și tratarea infecției cu COVID-19.

Există studii recente și în curs de desfășurare care testează eficacitatea lactoferinei ca remediu pentru COVID-19. Lactoferina are în mod clar beneficii imunologice, precum și un important rol antibacterian și antiviral. Deoarece se știe că interferează cu unii dintre receptorii utilizați de coronavirusuri, poate contribui în mod util la prevenirea și tratamentul infecțiilor cu coronavirus, ca terapie în cazul în care COVID-19 este diagnosticat.

Lactoferina se utilizează deja la pacienții asimptomatici sau ușor simptomatici pentru a preveni agravarea infecției cu SARS-CoV-2.

Foto Pixabay

Citește și

Ce știm despre Quercitina – molecula minune împotriva infecției cu SARS –CoV-2

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol