Lamborghini lansează mașina viitorului

Terzo Millennio (Mileniul Trei) – mașina care se repară singură – este proiectul inginerilor italieni de la Lamborghini în parteneriat cu Massachusetts Institute of Technology (MIT). Ideea ingenioasă a proiectanților a fost aceea ca vehiculele viitorului să aibă caroserii transformate în medii de stocare pentru energia necesară deplasării și sisteme care să repare singure eventualele defecțiuni ale structurii,  informează Capital.ro.

Sursă imagine: cdn.vox-cdn.com

Mai mult de atât, design-ul este unul futurist și aerodinamic, parbrizul întinzându-se de la capota superioară până la pedalierul de sub bord, iar caroseria scundă părând mai degrabă o prelungire a șoselei. Bineînțeles, mașina este una electrică, însă mult mai bună decât cele existente deja, utilizând supercapacitoare care asigură o intensitate crescută a energiei şi o descărcare rapidă a acesteia, element care poate oferi puterea necesară unor acceleraţii şi viteze maxime uluitoare. De asemenea, inginerii și cercetătorii vor ca bateria să fie în sine caroseria autovehiculului.

Sursă imagine: cnet2.cbsistatic.com

La crearea acestei mașini a viitorului lucrează și un român, Mircea Dincă. Acesta este profesor asociat la MIT din anul 2010 şi conduce studii în domeniul chimiei funcţionale a materialelor anorganice şi metal-organice

Sursă imagine: mit.edu

O mulţime de inovaţii au ajuns în maşinile de serie după ce şi-au dovedit funcţionalitatea pe maşinile de Formula 1. Cred că, dacă Lamborghini şi noi vom reuşi în acest proiect, viitorul transporturilor de orice fel va fi foarte «cool»”, a transmis românul citat de sursa menționată.

[Sursă imagine cover: cnet2.cbsistatic.co]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.