13 aprilie 2021, 8:07

Landul german Bavaria a decis cumpărarea vaccinului rusesc Sputnik V

Vaccinul rusesc Sputnik V le-ar putea permite europenilor să-și accelereze campania de vaccinare? Produsul trebuie mai întâi omologat de Autoritatea Europeană pentru Medicamente, ceea ce ar mai putea lua câteva săptămâni. Țări din Estul Europei nu au mai avut răbdare. Mai la Vest, lumea e mai circumspectă. Mai puțin Germania, unde un prim land, Bavaria, a anunțat miercuri încheierea unui contract preliminar cu producătorul rus.

Bavarezii au semnat, miercuri, un precontract pentru eventuala achiziţionare a vaccinului rusesc Sputnik-V, a anunţat premierul regional, Markus Söder, citat de rfi.fr.

Înțelegerea a fost parafată cu o firmă farmaceutică germană care ar putea produce vaccinul brevetat de ruși.

În cazul în care vaccinul Sputnik-V va primi autorizaţie în Europa, atunci landul Bavaria va achiziţiona doze suplimentare – cred că 2,5 milioane de doze – în iulie, pentru a creşte capacitatea de vaccinare în Bavaria„, a declarat premierul bavarez, Markus Söder.

Serul rusesc Sputnik-V nu este încă autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentelor. Dacă va fi autorizat, vaccinul va fi produs, sub licenţă rusească, inclusiv de o companie farmaceutică din orăşelul german Illertissen, situat în landul Bavaria.

Sursa foto: intellinews.com

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.