20 mai 2024, 0:41

„Last Christmas” (Wham!) este pe primul loc al topului de Crăciun UK

Cântecul „Last Christmas” al grupului pop Wham! a ajuns pe prima poziţie a topului muzical de Crăciun din Regatul Unit, la 39 de ani după lansarea sa iniţială, informează BBC.

Această piesă din 1984, devenită clasică în rândul preferinţelor publicului, l-a învins pe Sam Ryder în urma uneia dintre cele mai strânse curse muzicale care au avut loc în ultimii ani în Marea Britanie. Maria Carey a ocupat poziţia a treia.

În sptămâna de dinaintea Crăciunului, fanii britanici au descărcat single-ul de 13,3 milioane de ori, ajutându-l să devină cea mai ascultată piesă din toate timpurile.

Prima oară nr 1 (după 39 de ani!)

A fost pentru prima dată când cântecul înregistrat de regretatul George Michael şi de colegul său de trupă, Andrew Ridgeley, a ajuns pe primul loc în topul muzical britanic în săptămâna Crăciunului.

„Este minunat şi mă simt plin de umilinţă că am ajuns aici. Iar vârful clasamentului este un loc minunat în care să te afli”, a declarat Andrew Ridgeley pentru BBC.

El a dezvăluit că George Michael, care a murit în 2016, şi-a dorit întotdeauna ca acest single să devină liderul topului de Crăciun în Regatul Unit.

Top 5 UK

1) „Last Christmas” – Wham!

2) „You’re Christmas To Me” – Sam Ryder

3) „All I Want For Christmas Is You” – Mariah Carey

4) „Stick Season” – Noah Kahan

5) „Merry Christmas” – Ed Sheeran şi Elton John

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol