6 ianuarie 2023, 23:38

Lavrov, un munte de capitalism (deși vrea să pară fix invers). Cum s-a dat de gol ministrul lui Putin

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a fost transportat la spital după ce a suferit o problemă de sănătate în urma sosirii sale la summitul Grupului celor 20 din Bali. S-a vorbit chiar de un atac de cord.

Rușii, evident, au negat acest lucru, Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului, a publicat un videoclip care îl arăta pe Lavrov într-o ținută lejeră, pe terasa unei viluțe, ceva ce semăna mai mult cu un resort de vacanță, decât cu un spital. Bătrânul părea ok și a ținut să acuze lumea capitalistă și media occidentale de dezinformare.

Numai că…nu a fost chiar așa.

Jurnaliștii de investigație de la Bellingcat au reușit să geolocalizeze înregistrarea video în care ministrul rus de Externe nega că a fost spitalizat.

O imagine în acest sens a fost distribuită pe pagina sa de Twitter de Timmi Allen, unul dintre membrii echipei de investigatori ai Bellingcat, aceasta arătând cum jurnaliștii independenți au reușit să identifice locația lui Lavrov, folosind imagini din satelit, pe baza filmării și a unei fotografii distribuite de ministerul rus de Externe.

Allen a publicat și coordonatele locului unde au fost realizate înregistrarea și fotografia, acestea arătând că personalul lui Lavrov le-a făcut la o anexă a unui spital din stațiunea Nusa Dua, acesta dispunând de o clinică de fizioterapie și un centru de dializă.

Dar asta nu e tot. În filmarea respectivă, cel care hulește atât de mult valorile occidentale “putrede” a ieșit în față tocmai cu simboluri ale acestor valori.

  • Pe masă odihnește un iPhone 13max (așadar penultimul model Apple).
  • La mâna stângă Lavrov poartă un Apple Watch Ultra.
  • Cel mai simpatic rămâne însă tricoul. Unul obișnuit, albastru, având inscripționat un nume – Basquiat. Dar cine este Basquiat? Ei bine Jean-Michel Basquiat este un artist plastic american născut în Brooklin. Biografia sa spune că a avut relații nu doar cu femei, dar și cu bărbați, deși nu s-a recunoscut niciodată drept gay. ( drepturile comunității LGBT sunt destul de restrânse îm Rusia). În plus, sfîrșitul lui Basquiat a fost unul tragic – a murit la numai 27 de ani în urma unei supradoze de heroină. Oare am uitat să menționăm că era și negru?

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol